Health by Nature

Här bor Anders, 42 år. Han forskar som biolog är en riktigt friluftsnörd. Det finns forskning som visar att naturen, och blotta åsynen av natur, har återhämtande effekt och kan till och med påskynda rehabiliteringsförlopp. Detta tog Anders fasta på när han bestämde sig för att inreda sin lägenhet med inslag av natur. Han har även inrett och nyttjar vinterträdgården på taket.

Upp till sin vinterträdgård går Anders när han behöver hämta kraft, samla sina tankar och reflektera över livet. När han kör ner händerna i jorden är det som om tid och rum upphör och tankarna blir klarare. Han njuter av att se sticklingarna, som han odlade i våras, utvecklas till full prakt. I vinterträdgården är det kravlöst – en plats för att bli en helare människa. Välkommen till Anders oas!

Jan Rundgren inreder en lägenhet och en vinterträdgård för Peab, där inredningen skapar en oas av lugn och samstämmighet med inslag av naturinspirerande detaljer. Här möts människa och natur i harmoni.

Utställningen hittar du på plats: H15a och H15b. Se karta här!

Tack till
MUUBS
Watt o veke
Mio
PB-Home
Dirty Linnen
Plantagen
Fjällräven

Kreatör: Jan Rundgren

Jan Rundgren är kolonist och utbildad vid Beckmans School of Design, och är bland annat känd från Nyhetsmorgon. Han arbetar som designer inom inredning och trädgård.

Läs mer om Jan

Hus: Alp Lodge, hus 6

Brf Alp Lodge har ett elegant utförande med strikt och modern arkitektur men ändå en lekfullhet i sitt uttryck. Hus 6 har en fasad i träpanel och ljusgrå plåt med balkongräcke i glas. Vill du bo i Vallastaden? Här finns det bostäder till salu.

Läs mer om Alp Lodge