Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer

Ditt nya hem Vi hjälper dig till ett tryggt bostadsköp

Det är enkelt att köpa bostad av oss

Att köpa en bostad är en av de viktigaste och största affärerna du gör i livet. Därför vill vi att det ska vara så tryggt och enkelt som möjligt för dig att köpa en nybyggd bostad av oss. Här får du koll på allt.

När du köper ditt nya hem av Peab Bostad slipper du budgivning. Du väljer inredning och kan påverka din boendeekonomi. Du undviker dubbla boendekostnader och får kostnadsfri hjälp av snickare vid tillträdet. Upptäck alla fördelar med våra bostäder.

Du slipper budgivning

För att du ska känna så stor trygghet som möjligt i ditt val har vi alltid fasta priser och ingen budgivning på våra bostäder. När du gjort en intresseanmälan får du löpande information om projektet och en inbjudan till säljpremiären.

Inred som du vill

Skapa din personliga atmosfär. När du köper bostad av Peab Bostad har du möjlighet att anpassa ditt nya hem efter din egen stil. Alla bostäder har ett utbud av basinredning som ingår i priset. Utöver detta kan du göra inredningsval i form av olika material på golv, vitvaror, luckor, handtag, kakel och klinkers med mera.

Tryggt köp via säljare eller registrerade mäklare

Peab Bostad använder sig av både egna säljare och externa registrerade mäklare som förmedlar våra bostäder. Du hittar kontaktuppgifter till respektive säljare, mäklare eller annan kontaktperson på sidan för bostadsprojektet.

Så funkar det

Vi vill att det ska vara så tryggt och enkelt som möjligt för dig att köpa en nybyggd bostad av oss. Här visar vi hur det går till, steg för steg.

Här hittar du köpguiden

Välj Pris – Boendeekonomi som passar dig

Vi vill göra våra bostäder tillgängliga för fler människor så att vi kan skapa levande bostadsområden där personer i alla åldrar kan mötas. Vi vet också att människor befinner sig i olika stadier av livet. Om du ska köpa din första bostad har du troligen andra ekonomiska förutsättningar än om du sålt din tidigare bostad. Därför erbjuder vi dig Välj Pris, som låter dig välja det pris som passar din unika situation.

När du köper en lägenhet i ett projekt med Välj Pris-möjlighet kan du välja mellan tre olika prisalternativ. Ditt val påverkar inte månadsavgiften för någon annan i föreningen.

Grundpris

Bostadens grundpris passar de flesta köpares plånbok.

Lägre pris

Om du inte har hunnit bygga upp ett tillräckligt stort sparkapital eller inte vill låsa upp dina pengar i bostaden kan du välja ett lägre pris. Bostadsrättsföreningen lånar de pengar som priset har minskats med och du får en högre månadsavgift som täcker föreningens ökade kostnader för ränta och amortering.

Högre pris

Om du har pengar som du vill investera eller hellre lånar pengar själv av banken kan du välja ett högre pris. Du får en lägre månadsavgift eftersom föreningens kostnad för lån minskar.

Håll utkik efter Välj Pris!

Möjligheten att välja pris gäller endast utvalda projekt. Om möjligheten finns framgår detta på bostadsprojektets sida. Har du frågor om Välj Pris? Vänd dig till ansvarig kontaktperson – du hittar uppgifterna på projektsidan.

Låt hantverksproffset hjälpa dig

När du flyttat in är det ofta mycket att fixa och praktiska saker kan dra ut på tiden. Vi vill att du ska kunna njuta fullt ut av ditt nya hem så fort som möjligt. Därför bjuder vi dig på två timmars snickarhjälp. Låt proffset hjälpa dig med att till exempel sätta upp hyllorna eller skruva in tavelkrokarna. Du behöver bara ordna skruvar och annat material, och vara hemma när vi knackar på. Prata med oss på Peab Bostad eller våra mäklare för att boka hjälp av snickare.