Ditt nya hem Vi hjälper dig till ett tryggt bostadsköp

Det är enkelt att köpa bostad av oss

Att köpa en bostad är en av de viktigaste och största affärerna du gör i livet. Därför vill vi att det ska vara så tryggt och enkelt som möjligt för dig att köpa en nybyggd bostad av oss. Här får du koll på allt.

När du köper ditt nya hem av Peab Bostad slipper du budgivning. Du väljer inredning och kan påverka din boendeekonomi. Du får även kostnadsfri hjälp av snickare vid tillträdet. Upptäck alla fördelar med våra bostäder.

Du väljer själv inredning och tillval till bostaden

Skapa din personliga atmosfär. När du köper bostad av Peab Bostad har du möjlighet att anpassa ditt nya hem efter din egen stil. Alla bostäder har ett utbud av basinredning som ingår i priset. Utöver detta kan du göra inredningsval i form av olika material på golv, vitvaror, luckor, handtag, kakel och klinkers med mera.

Köp ny bostad tryggt via våra egna säljare eller registrerade mäklare

Peab Bostad använder sig av både egna säljare och externa registrerade mäklare som förmedlar våra bostäder. Du hittar kontaktuppgifter till respektive säljare, mäklare eller annan kontaktperson på sidan för bostadsprojektet.

Så går det till att köpa ny bostad

Vi vill att det ska vara så tryggt och enkelt som möjligt för dig att köpa en nybyggd bostad av oss. Här visar vi hur det går till, steg för steg.

Läs vår köpguide!

Med Peab Bostad blir du tryggare i ditt bostadsköp

Vi vill göra det enkelt och smidigt att köpa en ny bostad. För vi vet att det är en stor affär. Här nedan hittar du några av alla fördelar, försäkringar och garantier som gör att du kan känna dig väl omhändertagen när du köper en bostad hos oss.

Av oss köper du bostad till fast pris utan budgivning

Fördelarna med att köpa en nyproducerad bostad är många, men främst att du köper din bostad till ett fast pris och undviker tidskrävande och frustrerande budgivningar.

Vi tar större ansvar för föreningen

För att du ska känna en ännu större ekonomisk trygghet köper Peab eventuellt osålda bostäder i föreningen, vi garanterar även intäkten för lokaler som eventuellt inte blir uthyrda i upp till 36 månader. På så sätt drabbas inte föreningen av minskade intäkter på grund av uteblivna insatser, upplåtelseavgifter, årsavgifter och hyror.

Vad innebär förskottsgaranti?

Föreningen har en så kallad förskottsgaranti. Det betyder att bostadsrättsinnehavaren är garanterad att få tillbaka sitt förskott om den har rätt till det, även om föreningen inte skulle kunna betala tillbaka förskottet.

Vad är insatsgaranti?

Insatsgarantin fungerar likt förskottsgarantin och är alltså något som föreningen har. Insatsgarantin ersätter bostadsrättsinnehavaren i fall den har rätt att få tillbaka sin insats och eventuella upplåtelseavgifter även om föreningen inte skulle kunna betala.

Färdigställandeförsäkring ger skydd mot extrakostnader

Detta är en försäkring som skyddar dig som kund om vi inte skulle fullgöra våra åtaganden enligt entreprenadavtalet. Försäkringen skyddar mot extrakostnader och garanterar att bygget blir färdigställt.

Vi utbildar den blivande styrelsen i viktiga frågor

En extern proffsstyrelse lämnar över till de boende. Samtidigt utbildas den blivande styrelsen i frågor kring deras ansvar, personuppgiftshantering/GDPR samt övrig juridik, bland annat Bostadsrättslagen.

Bostadsrättsstyrelsen får hjälp vid upphandling av förvaltning

Innan tillträdet hjälper den externa proffsstyrelsen den nya styrelsen att upphandla en ekonomisk och teknisk förvaltning.

Bostadsrättstillägg åt alla i föreningen

Styrelsen tecknar ett bostadsrättstillägg åt alla bostadsrättsinnehavare via föreningens fastighetsförsäkring. Allt är då samlat hos ett försäkringbolag vilket underlättar vid en eventuell skada. För dig innebär det att du som medlem endast behöver teckna din hemförsäkring. Hemförsäkringen skyddar lösöre medan bostadsrättstillägget ersätter skador på fast inredning.

Peab Bostad erbjuder snickarhjälp när du flyttar in i din nyproducerade bostad

Ska du sätta upp hyllor, skruva in tavelkrokar eller fixa något annat i ditt nya hem? När du köper bostad av oss bjuder vi på två timmars hjälp av våra proffsiga snickare.

Du får flera garantier när du köper ny bostad av oss

Vi har fem års garanti för alla byggnadsarbeten samt två år för vitvaror. Två år efter godkänd slutbesiktning bekostar vi en garantibesiktning som görs av en oberoende besiktningsman som utses tillsammans med föreningen.

Var trygg med att din nya bostad har kvalitetsmärkningen Trygg bostadsrättsförening

En trygg och ekonomiskt stabil bostadsrättsförening är a och o. Med kvalitetsmärkningen Trygg bostadsrättsmarknad får du bättre insyn i föreningens ekonomi och framtid samt kan enkelt jämföra och utvärdera nyproducerade bostadsrätter.