Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer

Försäkringen BokostnadsskyddEn tryggare bostadsaffär

Frågor och svar

Vi vill göra det enkelt och säkert för dig att köpa bostad av oss. Därför erbjuder vi Bokostnadsskyddet – en kostnadsfri försäkring som ger dig extra ekonomisk trygghet.

Vad omfattar försäkringen?

Försäkringen täcker månadsavgiften till din nya bostadsrättsförening i 12 månader om du inte lyckas få din gamla bostad såld innan tillträdesdagen. Den gäller även om du skulle bli heltidssjukskriven eller ofrivilligt arbetslös under minst 30 sammanhängande dagar. Har du köpt ett småhus erhåller du ett fast belopp om 10 000 kronor per månad, i högst 12 månader.

Vad kostar försäkringen?

Bokostnadsskyddet är helt kostnadsfritt och ingår för alla som köper en nyproducerad bostad av oss.

När börjar försäkringen gälla? Hur länge gäller den?

Försäkringen gäller från och med den dag du tillträder din nya bostad och upphör senast 12 månader därefter.

Hur betalas ersättningen ut?

All ersättning betalas ut månadsvis och i efterskott, under förutsättning att din skadeanmälan är fullständig och innehåller de relevanta underlag som behövs. Ersättningen räknas ut enligt en så kallad dag-för-dag-princip, vilket betyder att den beräknas per dag för varje månad (30 dagar per månad).

Vad gäller om ni är två ägare till bostaden?

Om bostaden förvärvats av fler än en person gemensamt utgår ersättning till var och en av er, i proportion till er respektive ägarandel.

Hur ansöker du om ersättning?

Gör en anmälan så fort som möjligt, dock senast 6 månader efter tillträde, sjukskrivning eller inträffad arbetslöshet. Om du gör anmälan senare än så kan ersättningen reduceras, eller helt utgå.

Vem står bakom försäkringen?

Vi har tagit fram Bokostnadsskyddet i samarbete med försäkringsförmedlaren Aon. För fullständiga villkor, vänligen kontakta Peabs försäkringsservice hos Aon Sweden på telefon 08–697 42 53 eller via e-post, peabforsakring@aon.se.

Försäkringsvillkor Bokostnadsskydd

Ladda ner vår folder om Bokostnadsskyddet

Hantering av personuppgifter