Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer

Ditt nya hemDags för inredning

6 snabba tips för kloka inredningsval i ditt nya hem

Har du bestämt dig för en ny bostad? Grattis! Nu kommer det riktigt roliga - att inreda ditt nya hem. När du köper en nyproducerad lägenhet genom Peab Bostad har du möjlighet att sätta din personliga prägel på såväl kök som badrum. Här får du några goda råd inför dina val:

1. Tänk helhet

Vad vill du ha för stil och känsla i ditt hem? Förbered dig inför ditt tillvalsmöte genom att skapa en moodboard, det kan du exempelvis göra via Pinterest. Då kan du själv ta fram en känsla kring de färg- och materialval du vill ha i ditt nya hem och du kan på ett enkelt sätt förmedla den känslan när du träffar din kundansvariga.

2. Gå igenom ritningen med din kundansvariga

Alla detaljer i bostaden syns inte på en ritning. Kolla sådant som var eluttagen ska placeras eller annat som kan påverka hur du kan möblera.

3. Välj hållbart och miljövänligt

Det är lätt att välja material och utforma bostaden bara utifrån vad som är snyggt, men tänk långsiktigt och välj hållbara material. En bänkskiva i sten ser exklusiv ut, men om du i stället väljer stenkomposit får du ett material som både tål mer och håller längre. Hos oss har du möjlighet att göra hållbara val.

4. Var noga med detaljerna

Tänk igenom dina färgval. Är väggfärgen du tänkt dig snygg till tonen på dörrar, lister och fönster?

5. Välj smarta vitvaror

Allt fler moderna vitvaror går att koppla upp mot internet. Det gör att du exempelvis med hjälp av en kamera i kylskåpet har möjlighet att se direkt i mobilen om du har mjölk hemma. Det kan låta som ett extravagant och onödigt tillval, men många kommer att vilja ha uppkopplade vitvaror om fem år. Om du vill ligga i framkant är det en bra investering när du köper en nyproducerad lägenhet.

6. Välj badrum som håller över tid

Välj kakel och klinkers som känns tidlöst och håller i längden. Våga istället ta ut svängarna med färger på handdukar och andra inredningsdetaljer.

Våra kundansvariga stöttar dig genom hela resan mot ditt nya hem och bidrar gärna med fler tips.

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 16 000 anställda och en omsättning på 58 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.