Julklappstips tillden nyinflyttade

Är du på jakt efter en julklapp till någon som precis flyttat hemifrån? Vi hjälper dig med vad du ska tänka på och ger även konkret tips på den perfekta klappen. En person som precis flyttat hemifrån är ofta ung och saknar kanske en del saker som kan vara bra att ha i ett hem. Det kan vara allt ifrån husgeråd till kuddar i soffan- det vill säga det som skapar ett fungerande men även ombonat och trevligt hem. Ett tips inför julklappsköpet är att kolla upp om det är något som den nyinflyttade behöver eller saknar i sitt nya hem.

1. Servis och porslin

Har den nyinflyttade hunnit skaffa sig en uppsamling tallrikar och koppar ännu? Kanske kan du hjälpa till att samla på en tidlös klassiker? Då kan du även inhandla ur samma serie nästa år.

2. Kaffemaskin

Kaffemaskin, bryggare eller press? För en kaffeälskare kan detta vara en perfekt julklapp som kommer användas i många år framöver. Att kunna avnjuta en kopp nybyggt kaffe bland flyttlådorna skapar sannerligen en hemtrevlig känsla.

3. Receptbok

För någon som precis flyttat hemifrån så kan det vara en utmaning att själv stå i köket varje dag och tillaga middagar och matlådor. Varför inte hjälpa till på traven med en inspirerande receptbok. Idag finns det böcker både för den köksvane och för den som har svårt att hitta bland kastrullerna.

4. Handdukar

Ett rum som ofta nedprioriteras vad gällande inredning och trivselfaktor är badrummet. Inte minst för de som precis flyttat hemifrån som kanske inte väljer att lägga allt krut i detta lilla rum. Då kan det vara uppskattat att få en uppsättning med handdukar i olika storlekar. Gärna i någon behaglig färg för en ombonad känsla.

5. Brandfilt

En present som den nyinflyttade förhoppningsvis aldrig behöver använda. Filten kommer dock vara uppskattad om olyckan väl är framme. Idag finns det flera olika varianter som inte bara kan släcka eldar men som även fungerar som en inredningsdetalj i hemmet.

Peab är Nordens samhällsbyggare med 16.000 medarbetare och en omsättning på 64 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs.