Köpa bostad av Peab

Det är enkelt att köpa bostad av peab

Att köpa en bostad är för de allra flesta av oss både den viktigaste och den allra största affär vi gör i livet. Det kan vara mycket nytt att sätta sig in i, både när det gäller ekonomi och juridik. Därför vill vi att det ska vara så enkelt och lätt som möjligt att köpa en nybyggd bostad av Peab. Oavsett om det gäller bostadsrätt eller äganderätt.

Du slipper budgivning när du köper bostad av Peab 

För att du ska känna så stor trygghet som möjligt i ditt val har vi alltid fasta priser och ingen budgivning på våra bostäder. En intresseanmälan ger dig löpande information om projektet och en inbjudan till säljpremiären.

Personliga val

När du köper bostad av Peab har du också möjlighet att anpassa ditt nya hem efter din egen stil. Alla bostäder har ett utbud av basinredning som ingår i priset. Utöver detta kan du göra inredningsval i form av olika material på golv, vitvaror, luckor, handtag, kakel och klinkers med mera. Skapa din egen personliga atmosfär.

Du köper din bostad genom våra säljare eller externa mäklare

Peab använder sig av både egna säljare och externa registrerade mäklare som förmedlar våra bostäder. Kontaktuppgifter till respektive säljare, mäklare eller annan kontaktperson finns alltid angivet vid varje bostadsprojekt på vår hemsida.

Hos oss slipper du dubbel boendekostnad Det kan vi försäkra dig om!

Nu blir det ännu tryggare att köpa en ny bostad av Peab Bostad. Sedan 1 december 2017 ingår en försäkring mot dubbel boendekostnad för alla som tecknar avtal om en bostadsrätt eller ett småhus utvecklat av oss.

Kostnadsfritt skydd i upp till ett år

Med vår försäkring Bokostnadsskydd slipper du som köpare stå för kostnaderna för den nya bostaden om inte den gamla bostaden blir såld före inflyttning, alternativt om du skulle bli arbetslös eller sjukskriven. Försäkringen täcker månadsavgiften till bostadsrättsrättsföreningen, eller kostnaderna för det nya småhuset, i upp till ett år.

Bokostnadsskyddet gäller från det att du flyttar in och är helt kostnadsfritt.

välj pris - boendeekonomi som passar ditt liv

När du köper en lägenhet i ett projekt med Välj Pris-möjlighet kan du välja mellan tre olika prisalternativ. Förutom vårt grundpris kan du välja att köpa din lägenhet till ett lägre pris och istället betala en högre månadsavgift, eller ett högre pris som ger en lägre månadsavgift. Ditt val av pris påverkar inte månadsavgiften för någon annan i föreningen.

Grundpris

Varje lägenhet har ett grundpris, anpassat för att fungera för de flestas ekonomi.

Lägre pris

Om du inte har hunnit bygga upp ett stort sparkapital eller inte vill låsa upp dina pengar i bostaden kan du välja ett lägre pris. Då lånar bostadsrättsföreningen de pengar som priset har minskats med och du får en högre månadsavgift som täcker föreningens ökade kostnader för ränta och amortering.

Högre pris

Om du har pengar som du vill investera eller hellre lånar pengar själv av banken, kan du välja ett högre pris. Då får du en lägre månadsavgift eftersom föreningens kostnad för lån minskar.

En möjlighet för många

På Peab vill vi ge människor i alla åldrar möjligheten att köpa en ny lägenhet. Vi vet att våra kunder befinner sig i olika stadier av livet och förstår att den lösning som passar den som köper sitt allra första hem, kanske inte fungerar lika bra för den som har sålt sin tidigare bostad. Därför låter vi dig välja ett pris som passar din situation. På så vis blir våra bostäder tillgängliga för fler kunder och vi får levande bostadsområden där människor i alla åldrar kan mötas.

Håll utkik efter välj pris!

Möjligheten att välja pris gäller endast utvalda projekt. Om möjligheten finns framgår  detta alltid på bostadsprojektets hemsida. Om du har frågor gällande Välj pris, vänd dig till ansvarig kontaktperson på respektive projekthemsida.

Hjälp att komma i ordning med egen hantverkare!

Ofta är det minst sagt rörigt att vara nyinflyttad, och många praktiska saker har en tendens att dra ut på tiden. Men det behöver du inte bekymra dig över om du köper bostad av oss...

Vi på Peab har sett till att du ska kunna njuta av ditt nya, bekymmersfria boende så fort som möjligt. 

Egen hantverkare

När du köper bostad av oss bjuder vi på två timmars snickarhjälp.  Du kan få hjälp med sådant som kanske är knepigt för dig, men enkelt för proffset – till exempel att fästa TV:n på väggen, skruva upp hyllorna eller tavelkrokarna.

Prata med oss

Allt du behöver göra är att fundera på hur du vill ha det, ordna material (krokar etc.) och vara hemma när vi kommer.

Erbjudandet gäller utsatta tider, vardagar kl 7–16, från inflyttningsdagen. 

Prata med oss på Peab eller våra mäklare!

Dela det här på:

Äganderätt

En äganderätt är ett eget hus på en egen tomt och är den vanligaste boendeformen i Sverige. Att köpa äganderätt av Peab innebär att du tecknar ett köpekontrakt för tomten och ett entreprenadkontrakt för uppförandet av huset. När du köper din äganderätt köper du alltså din egen tomt och låter Peab bygga ditt hus på totalentreprenad, dvs Peab tar...

Köpa bostadsrätt

Att köpa bostadsrätt innebär att du blir medlem i en bostadsrättsförening och får rätten att nyttja bostadsrätten utan tidsbegränsning.

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.