Köpa bostadsrätt

Att köpa bostadsrätt innebär att du blir medlem i en bostadsrättsförening och får rätten att nyttja bostadsrätten utan tidsbegränsning.

En bostadsrättsförening är en ekonomisk förening vars huvudändamål är att på obegränsad tid upplåta bostäder med bostadsrätt till sina medlemmar. En bostadsrätt är en boendeform där man äger rätten att nyttja en viss bostad på obegränsad tid. Bostadsrättsinnehavaren äger inte bostadsrätten fysiskt men har en andel i bostadsrättsföreningen som i sin tur äger fastigheten.

Du bor till självkostnadspris

När du köper din bostadsrätt betalar du en insats och eventuellt en upplåtelseavgift. Utöver dessa betalar du sedan löpande en månadsavgift som ska täcka din andel av föreningens kostnader. Som exempelvis drift och underhåll samt räntor på föreningens lån.  Då du är medlem i en bostadsrättsförening har du stor möjlighet att påverka ditt boende. Tillsammans med de andra medlemmarna har du inflytande över förvaltning och drift. Syftet för en bostadsrättsförening är att alla medlemmar ska kunna bo till självkostnadspris.

Trygg bostadsrättsförening gör dig säkrare

TryggBRF.pngVi vill ge dig ökad kunskap och större trygghet inför ditt viktiga bostadsköp. Därför skapade vi tillsammans med andra bostadsutvecklare kvalitetsmärkningen Trygg bostadsrättsförening. Den förklarar bostadsrättsföreningens viktiga nyckeltal inom kategorierna ekonomi, långsiktighet och trygghet. Märkningen hjälper dig att få tydligare insyn i föreningens ekonomi och framtid, så att du enkelt kan jämföra och utvärdera nyproducerade bostadsrätter. Vi kommer under 2019 att införa certifiering av alla projekt inför säljpremiären.

Ni bestämmer själva vad ni vill göra

Du och dina grannar bestämmer över er bostadsrättsförening genom den styrelse som ni väljer vid den årliga föreningsstämman. Under byggskedet ansvarar Peab för förvaltningen av bostadsrättsföreningen. Efter inflyttning hjälper Peab styrelsen att upphandla en ekonomisk och teknisk förvaltning.

Tryggheten för dig som köper bostad hos Peab

Finns det osålda bostäder i föreningen köper Peab dessa. På så sätt drabbas inte föreningen av minskade intäkter från insatser, eventuella upplåtelseavgifter samt årsavgifter.

Praktisk hjälp när du flyttar in

Ofta är det stressigt att flytta, och det är lätt hänt att smärre praktiska göromål blir liggande ogjorda. Men när du köper bostad av Peab får du hjälp med en del. Vi bjuder nämligen på två timmars snickarhjälp. Du kan få hjälp med sådant som kanske är knepigt för dig, men enkelt för proffset – till exempel att skruva upp hyllorna eller tavelkrokarna. Erbjudandet gäller vardagar kl. 7-16 från inflyttningsdagen och två månader framåt. Du står för skruvar och annat material, så står Peab för arbetet. Så kan du njuta av ditt nya, bekymmersfria boende direkt.

Köpa bostad av Peab

Att köpa en bostad är för de allra flesta av oss både den viktigaste och den allra största affär vi gör i livet. Det kan vara mycket nytt att sätta sig in i, både när det gäller ekonomi och juridik. Därför vill vi att det ska vara så enkelt och lätt som möjligt att köpa en nybyggd bostad av Peab. Oavsett om det gäller bostadsrätt eller äganderätt.

Äganderätt

En äganderätt är ett eget hus på en egen tomt och är den vanligaste boendeformen i Sverige. Att köpa äganderätt av Peab innebär att du tecknar ett köpekontrakt för tomten och ett entreprenadkontrakt för uppförandet av huset. När du köper din äganderätt köper du alltså din egen tomt och låter Peab bygga ditt hus på totalentreprenad, dvs Peab tar...

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.