Avstampet för det nya Gamlestaden

Gamlestaden i Göteborg är en stadsdel under omvandling och Peab Bostad bidrar i allra högsta grad till den utvecklingen. I helgen var det dags för första spadtaget för Brf Gamlestads Brygga med 117 nya bostadsrätter.

Stadsarkitekt Björn Siesjö var inbjuden till första spadtaget och det är ingen tvekan om att utvecklingen av Gamlestaden ligger honom varmt om hjärtat.

– För många göteborgare förknippas Gamlestaden med ett lite ruffigt område. Idag ser vi en stadsdel som blommar ut och som är lite av ett mikrokosmos av vad Göteborg har möjlighet att erbjuda. Dessutom är Gamlestaden en ny knutpunkt för kollektivtrafiken och där det enkelt går att ta resa med både spårvagn, buss men även regionaltåg och det är en kvalitet i sig, konstaterade stadsarkitekten.

Av de 117 bostadsrätterna finns det bara ett fåtal kvar. Ett 100-tal av köparna var på plats när Peab Bostads projektledare Josefine Edstrand tog första spadtaget tillsammans med köparen Karolina Nordsjö och stadsarkitekt Björn Siesjö. Händelsen ackompanjerades av effektfull pyroteknik och därefer bjöds på buffé och alla fick möjligheten att bekanta sig med sina nya grannar.

– Vi har sällan varit med om ett större intresse än det vi mött för Gamlestads Brygga. Läget är svårslaget med utsikten över Säveån och närheten till centrala Göteborg, kommenterade Pehr-Olof Olofsson, regionchef för Peab Bostad.

Sammanlagt kommer det att byggas tretusen nya lägenheter när Gamlestaden under de närmaste tio åren fördubblar invånarantalet. Det nya resecentret är till stora delar klart och det planeras även för ett tiovåningars hotell. Inflyttningen till Brf Gamlestads Brygga är planerad till våren 2020.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Pehr-Olof Olofsson, Regionchef Peab Bostadsutveckling,

0733-37 30 02, pehr-olof.olofsson@peab.se

Lisette Berg, kommunikationsansvarig Peab Bostad,

0733-37 68 93, lisette.berg@peab.se

_____________________________________________________________________

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med ca 15 000 anställda och en omsättning på 49 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.