Brf Ädellövsskogen nästa projekt för Peab Bostad i Alingsås

Stadsskogen har utvecklats till ett av Alingsås populäraste bostadsområden och Peab Bostad har sedan starten 2006 varit en av de ledande aktörerna. I veckan var det klart för ytterligare ett projekt, Brf Ädellövsskogen med 38 lägenheter fördelade på två punkthus.

En hel del intresserade hade i sommarvärmen tagit sig till Utbildningens Hus i centrala Alingsås och där det nya bostadsprojektet presenterades ingående av Josefine Edstrand på Peab Bostad och Felix Borg från Fastighetsbyrån.

Erling och Ingvor Arvidsson från Floda hörde till de som anmält sitt intresse och ville ha svar på ett antal frågor innan de bestämmer sig.

– Vi är förtjusta i området Stadsskogen och planerar att sälja huset för att få ett bekvämare boende med en lägenhet. En trerummare skulle vara vårt förstaval men vi har ännu inte riktigt bestämt oss om vi ska slå till, avslöjade Erling Arvidsson.

Brf Ädellövsskogen kommer ha 36 bostadsrätter i storlekarna två till fyra rum och kök. Gemensamt för samtliga bostäder är att de har generösa balkonger, uteplats eller terrasser. De två punkthusen byggs som suterräng vilket också har skapa utrymme för ett garage mellan husen. På själva garaget finns den gemensamma gården för social samvaro.

Stadsskogens popularitet kan förklaras i första hand med närheten till naturen och sjön Mjörn. Men det är också nära till centrala Alingsås. Tre kilometer avverkas fort med cykel eller något längre tid för den som vill promenera. Förskola och grundskola finns i området och en ny större livsmedelsaffär kommer snart att vara etablerad. En snabbusslinje till Göteborg ligger också bara några stenkast från de nya husen.

– Bra kollektivtrafik och livsmedelsaffären gör området komplett och ökar attraktiviteten ytterligare. Av de som denna gång har anmält intresse kommer hälften från Alingsås med vi har också intressenter från Göteborg och norrut längs E20, berättade Felix Borg, mäklare på Fastighetsbyrån.

För ytterligare information, vänligen kontakta,

Josefine Edstrand, projektledare Peab Bostad, 031-700 84 84, josefine.edstrand@peab.se

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 50 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.