Första spadtaget av klimatsmarta Kvarteret Tor i Hyllie

Den 21 mars bjöd Peab Bostad in till första spadtag av Kvarter Tor i Hyllie. Här utvecklas ett klimatsmart kvarter med förskola, hyresrätter och bostadsrätter. Medverkade gjorde Märta Stenevi, kommunalråd och ordförande i stadsbyggnadsnämnden, Malmö stad.

Peab var en av de första aktörerna i Hyllie och har hittills utvecklat och byggt hyresrätter, bostadsrätter, kontor och hotell. Nu fortsätter Peab att utveckla ett nytt kvarter med blandad bebyggelse i ett klimatsmart kvarter och med stort fokus på hållbar stadsutveckling. I kvarteret Tor kommer det att byggas 52 hyresrätter, 127 bostadsrätter och en förskola med plats för 80 barn som är omsorgsfullt planerad tillsammans med Malmö stad.  

Mitt på dagen, i strålande solsken, hölls ceremonin. Kim Kulstad, regionchef på Peab Bostad pratade om den klimatsmarta stadsdelen, som har fokus på miljö och energiförbrukning. Kvarteret Tor byggs med bland annat solceller på taket och ett ventilationssystem som återvinner värmen. Här finns också gemensam bilpool och tillgång till elcykel för de boende.

Medverkade vid första spadtaget gjorde Märta Stenevi, kommunalråd i Malmö stad och ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

- I ett starkt växande Malmö är det extra viktigt att vi bygger staden hållbar, både socialt och ekologiskt. Tack vare ett nära samarbete mellan kommun, energibolag och byggbransch ser vi Hyllie, med kvarter Tor 1 som en viktig pusselbit, utvecklas till en tät, grön och funktionsblandad stadsdel. Här kommer att finnas bostäder av olika slag för människor i olika livssituationer, med lokal service och goda kommunikationer i närheten som förenklar vardagen och med innovativa lösningar som håller energiförbrukningen nere, säger Märta Stenevi (MP).

– Kvarter Tor är ett bra exempel på stadsutveckling i samverkan. Att utveckla och bygga bostäder betyder att städer behöver utvecklas med andra samhällsfunktioner som till exempel skolor. Det är också viktigt att skapa levande stadsmiljöer med liv och rörelse, säger Hans Ranelycke, projektchef, Peab Bostad.

De största hedersgästerna var de fyra barnen, inbjudna från Svågertorps förskola, som fick ta de första spadtagen. Byggstart är planerat till april 2017 och tillträde beräknat till 2018-2019.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Kim Kulstad, regionchef, Peab Bostad, region Skåne, 0725 33 45 30, Kim.Kulstad@peab.se

Hans Ranelycke, projektchef, Peab Bostad, region Skåne, 0708-84 58 08, Hans.Ranelycke@peab.se

Lisette Berg, kommunikationsansvarig, Peab Bostad, 0733 37 68 93, Lisette.Berg@peab.se

Läs mer om Hyllie: www.hyllie.com

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med drygt 14 000 anställda och en omsättning överstigande 46 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.