Första spadtaget för Brf Lindängen i Ingared

Med sol och blå himmel så långt ögat kunde nå togs första spadtaget för Brf Lindängen. Anna Johansson och Marcus Hellman var på plats och ser fram emot att flytta från hyresrätt till sin första bostadsrätt

– Vi har varit inne på Ingared sedan tidigare och vi föll direkt för husen när vi såg lösningen som kändes mer familjär. Det kändes även tryggt att det är ett koncepthus som är uppfört på andra ställen. Med nyproduktion slapp vi även budgivningen, säger Marcus Hellman.

Daniel Filipsson, kommunalråd i Alingsås kommun, var på plats och ville gratulera de nya ägarna. I sitt tal tackade han även Peab som fortsätter bygga flera projekt i Alingsås kommun.

– Alingsås kommun växer med cirka en procent per år och mycket av det som lockar är att Alingsås har en bra kommunal välfärd utan köer till barnomsorg och skola. I och med att kommunen växer behöver vi en bra planering för att skapa nya områden och Peab är en känd och en bra entreprenör på vår ort, sa Daniel Filipsson.

Hemsjökören invigde spadtaget med sommarsånger inför glada köpare och familjer. Projektledare Emma Stenberg gratulerade de nyblivna bostadsrättsägarna.

– Vi vill vara med och skapa gemenskap på det här området. Det kommer byggas interna gårdar för varje hus och även en samlingspunkt för alla. Lika mycket som man kan vilja vara själv finns det möjlighet att umgås med sina grannar på gården och det är väldigt omtyckt, säger Emma Stenberg, projektledare Peab Bostad.

Peab har satsat på en gemytlig känsla med trähus. På Ingareds ängar byggs 28 bostadsrättslägenheter i fem tvåvåningshus i storlekarna två till fyra rum och kök. Planerad inflyttning är till höst/vinter 2019. Det återstår några lägenheter till försäljning. 

För ytterligare information, vänligen kontakta, Emma Stenberg, projektledare Peab Bostad, 0733-37 47 83, emma.stenberg@peab.se

_____________________________________________________________ 

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 50 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.