Första spadtaget för Brf Sirenen i Öster Mälarstrand

I den nya stadsdelen Öster Mälarstrand i Västerås fortsätter Peab Bostad att utveckla bostäder. I fredags invigdes byggstarten av bostadsrättsföreningen Sirenen tillsammans med landshövding Minoo Akhtarzand och förväntansfulla köpare.

Brf Sirenen består av 70 bostadsrätter i tre huskroppar som är belägna i det attraktiva området Öster Mälarstrand. Vid småbåtshamnen ska det ges plats till lägenheter från 2 till 4 rok med en boarea på 46–90 kvm.

Första spadtaget inleddes av Anders Björner, distriktschef på Peab Bostad, som hälsade alla välkomna. Landshövding Minoo Akhtarzand närvarade och berättade om satsningen på området inför köpare, nyfikna grannar och representanter från Peab Bostad.

– Västerås är en industristad som ständigt växer och behöver fler bra bostäder och satsningen på Öster Mälarstrand känns helt rätt för tiden, konstaterade Minoo Akhtarzand, landshövding i Västmanland.

Västerås växer årligen med cirka 2 000 personer och många av de som dras till staden söker sig hit på grund av arbete. Under första spadtaget var det flera köpare som idag inte bor i Västerås, bland annat en köpare ända från Karlskoga.

– Brf Sirenen är en stor och stabil förening som är anpassad efter personer i yrkeslivet. Vi behöver skapa boende till dem som flyttar till Västerås för att arbeta. Fokus har legat på att skapa bekväma lägenheter med bra planlösning och närhet till centrum och naturen, säger Jenny Gunnar, projektchef Peab Bostad.

Peab Bostad har satsat på välplanerade och miljövänliga lägenheter. Alla lägenheter är moderna med öppna sociala ytor mellan vardagsrum och kök. De flesta treor har även en extra toalett och fyrorna har även en extra dusch. Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats. Fasaden kläs av tegel och arkitekten har inspirerats av områdets industrihistoria och gamla magasinsbyggnader. Teglet skapar en röd tråd och knyter an till Kokpunktens tegelfasader som tidigare hyste ett ångkraftverk. Det finns fortfarande lägenheter till försäljning.

Öster Mälarstrand är ett nytt modernt område under uppbyggnad. Med närhet till Mälaren och småbåtshamnen skapas ett naturskönt och attraktivt bostadsområde med parker och torg endast ett stenkast från centrala Västerås. Peab Bostad har sedan tidigare flera bostadsprojekt i stadsdelen.

På bilden ses Diane Carlsten-Noritis, bostadsköpare, Minoo Akhtarzand, landshövding i Västmanland och Boris Yukin, projektledare Peab Bostad ta det officiella första spadtaget för bostäderna i den nya stadsdelen Öster Mälarstrand i Västerås.                                     

 

För ytterligare information, vänligen kontakta,Jenny Gunnar, projektchef Peab Bostad, 0733-37 21 50, jenny.gunnar@peab.se

 

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 51 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.