Första spadtaget för nya villor i Alingsås

Inramningen kunde inte vara bättre när det första spadtaget togs i samband med produktionsstarten av sammanlagt 19 villor vid Västersluttningarna i Stadsskogen, Alingsås.

Fyra av de första ägarna fick tillsammans med kommundirektören Magnus Haggren äran att skyffla sand och belönades med en gömd skatt.

 Det råder rena nybyggarandan i Alingsås och inte minst vid natursköna Västersluttningarna i Stadsskogen. Ett flertal byggföretag finns representerade och för Peabs del är det första produktionen av småhus i Stadsskogen.

–Intresset för Peabs hustyper är stort även om det inte alltid är lätt att sälja in nyproduktion när det inte finns några hus att visa upp. Nu kan vi starta den första etappen av två och sammanlagt handlar det om nyproduktion av 19 villor. Om allt löper på kan de första familjerna flytta in någon gång under våren/sommaren 2014, säger Joakim Bernhardsson, projektutvecklare på Peab.

Flera av familjerna fanns på plats för att tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Magnus Haggren ta det första symboliska spadtaget. Representanter för familjerna Fransson, Petersson och Sjölin var ivrigt påhejade av övriga familjemedlemmar. Inte minst barnens intresse väcktes när de förstod att det fanns en skatt gömd under sandhögen. Skatten bestod av böcker om staden Alingsås som tillsammans med den förgyllda spaden kan bli ett kärt minne av en alldeles speciell händelse.

– Det var roligt att få träffa våra kommande grannar. Nu längtar vi verkligen till att få se huset växa fram och flytta in under nästa år, konstaterade Jonas Petersson som i likhet med grannar och representanter från Peab och kommunen njöt av den vackra sensommarkvällen.

Läs mer om Västersluttningarna här

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.