Första spadtaget för Peabs nya bostadsrätter i Östersund

Peab Bostad har nu satt spaden i marken för nya bostadshus i centrala Östersund. AnnSofie Andersson, kommunstyrelsens ordförande, och ett antal nya bostadsrättsägare deltog i det festliga arrangemanget som utgjorde byggstart för 48 nya lägenheter.

Peabs nya bostadsrätter uppförs i Stadsdel Norr, några minuters promenad från Östersunds centrum. I Stadsdel Norr låg tidigare det anrika regementet I5. Peab har från början medverkat i utvecklingen av området där en helt ny stadsdel vuxit fram. Här blandas nu genuin sekelskiftesbebyggelse med nya byggnader och bostadsområden.

Medverkade vid första spadtaget gjorde AnnSofie Andersson, kommunstyrelsens ordförande i Östersund.

– Jag är stolt över att få vara med om ännu ett spadtag som innebär byggande av nya bostäder i Östersund. Särskilt roligt att göra det på Stadsdel Norr där Peab tog ett stort ansvar för att omvandla detta gamla militärområde till en ny stadsdel 2005 när försvaret lades ner i Östersund. 2005 var vi 58 400 invånare i Östersund och idag är vi 4 000 fler Östersundare. Och vi har fler som vill flytta hit och få en bostad så därför är det viktigt att PEAB fortsätter vara med och bygga bostäder i Östersund, säger AnnSofie Andersson (S) kommunstyrelsens ordförande i Östersund.

– I vår tillväxtplan har vi lagt fast att vi har som mål att det ska byggas minst 330 nya bostäder varje år och målsättningen 2025 är 65 000 invånare, fortsätter AnnSofie Andersson.

Bostadsrättsföreningen Översten består av 48 nybyggda lägenheter i varierande storlekar från 32 till 117 kvm. Två hus byggs i souterräng, med tre hela våningar och en indragen takvåning. Inflyttning är planerad till i början av 2019.

– Vi är otroligt glada att få starta bostadsrättsföreningen Översten med ett fantastiskt läge – både centralt beläget i Östersund och med utsikt över stad, vatten och fjäll. Just nu är detta den sista detaljplanelagda tomten för bostäder inom Stadsdel Norr, men vi ser fram emot att medverka i den fortsatta utvecklingen av Östersund, säger Anders Åström, regionchef, Peab Bostadsutveckling Nord.


För ytterligare information, vänligen kontakta:

Anders Åström, regionchef, Peab Bostadsutveckling Nord, 0705-71 86 77, anders.astrom@peab.se

Lisette Berg, kommunikationsansvarig, Peab Projektutveckling, 0733-37 68 93, lisette.berg@peab.se

 

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med drygt 14 000 anställda och en omsättning på 49 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.