Första spadtaget taget för Lindholmsvarvet på historisk mark

Det var ett par trogna Peab-kunder som tog första spadtaget för Lindholmsvarvet. Fatosh Ekmekci och James Thomas Black bor nu på Kajen 1 i Eriksberg men ser fram mot att få flytta in till Lindholmsvarvet hösten 2020.

– Här hamnar vi i händelsernas centrum och får dessutom närmare till kollektivtrafiken. Sedan tror vi på satsningen med ett gemensamt orangeri som ett bra sätt att utveckla grannsämjan, sa Fatosh Ekmekci, som avslöjade att hon är morgontrött och därför prioriterar närheten till bra kommunikationer.

Med på första spadtaget var även Jahja Zaqiraj, ordförande för Fastighetsnämnden i Göteborg. I sitt tal påpekade han att Peab nu byggde på historisk mark och att området Lindholmen omnämndes redan 1333 av kungen Magnus Eriksson.

– Jag vill gratulera er som investerat i en ny lägenhet på Lindholmen. Denna del av Hisingen växer snabbt och blir allt viktigare för hur Göteborg utvecklas som stad, konstaterade Jahja Zaqiraj.

De 129 lägenheterna som utgör Lindholmsvarvet är Peabs andra etapp i området. Första etappen, Lindholmskajen med 67 lägenheter, är uppförd och har inflyttning i höst. Det återstår enbart ett par lägenheter till försäljning.

– När det gäller Lindholmsvarvet har vi sålt drygt 60 lägenheter och med mer än två år kvar till inflyttning är det ett bostadsprojekt som flyter på bra. Vi har följt ett spännande gestaltningsprogram som väcker många kunders nyfikenhet på husen och lägenheterna, framhöll Sofia Wramsby, projektledare på Peab Bostad.

Stadsdelen Lindholmshamnen har ett konsortie som förutom Peab består av Skanska, Riksbyggen, HSB och Älvstranden Utveckling. 2022 ska samtliga 700 lägenheter stå färdiga komplett med restauranger, förskola och flera lekparker.

 

Bildtext: Bostadsköparna James Thomas Black och Fatosh Ekmekci flankerad av Sofia Wramsby, projektledare Peab Bostad och Jahja Zaqiraj, Fastighetsnämndens ordförande.
Foto: Peab Bostad.  

 

För ytterligare information, kontakta:

Pehr-Olof Olofsson, regionchef Peab Bostad,

0733–37 30 02, pehr.olof.olofsson@peab.se

 

 

_______________________________________________________________

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 50 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.