Första spadtaget till en ny stadsdel i Strängnäs

Idag tog Peab Bostad det första spadtaget till nya bostäder i Brf Mälarutsikten i Strängnäs. Vackert beläget invid Mälaren låg här tidigare regementet P10 – nu utvecklas området till en ny stadsdel.

Peab Bostad utvecklar en helt ny stadsdel med hög miljöprestanda. Ett led i arbetet med att utveckla ett mer hållbart bostadsbyggande är att husen byggs enligt certifieringssystemet Miljöbyggnad Brons, ett certifieringssystem utformat för svenska förhållanden. 

Våra krav är bland annat att varje lägenhet inte förbrukar mer än 75 KwH/år. Efter grundliga förberedelser är det nu roligt att äntligen sätta den första spaden i marken och påbörja byggnationen, säger Jonny Lundqvist, distriktschef på Peab Bostad. 

Brf Mälarutsikten är startpunkten för det nya bostadsområdet i Eldsundsviken i Strängnäs. Första byggetappen består av 44 stycken lägenheter i de fem hus som ligger närmast Mälaren. Totalt planeras för 160 nya bostadsrätter. 

Området ligger relativt nära stadens centrum med bra tillgång till kollektivtrafik och en redan utbyggd infrastruktur. Specifikt för platsen är närheten till det gamla kasernområdet med dess enkla men monumentala byggnader i nationalromantisk stil. 

Läget nära Mälaren är en viktig utgångspunkt för gestaltningen. Det ger förutsättningar för att skapa attraktiva boendekvarter med goda utblicksmöjligheter mot vattnet från varje lägenhet, säger Mats Andreasson, arkitekt från Sweco Architects AB, som varit delaktig i utformningen av området.

  

Läs mer om Brf Mälarutsikten: https://peabbostad.se/projekt/sodermanland/ga-milostaben---brf-malarutsikten/

 

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med drygt 14 000 anställda och en omsättning överstigande 46 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

 

 

 

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.