Första trädet planterat i Partille Port

Plantering av ett första träd fick ersätta det traditionella spadtaget när Peab samlade bostadsrättsköpare till bostadsrättsföreningarna Lyckan och Glädjen i Partille Port.

Det blev en stilfull inramning med färggranna byggkranar mot en knallblå himmel och körsång av Partille Kammarkör. Efter att Peabs projektledare Sofia Wramsby hälsat alla välkomna var det dags för trädgårdsmästaren och radioprofilen Peter Svensson att äntra scenen. Peter som övervakade planteringen av ett Silverpäronträd betonade vikten av "gröna" satsningar i samhället och att det bidrar till alla medborgares välbefinnande.

– Jag har själv bott i Partille under 70-talet och det är imponerande hur kommunen har växt och förändrats på bara några årtionden. Inte minst kommer Partille Port bidra på ett positivt sätt. I egenskap av trädgårdsmästare är det naturligtvis glädjande att se Peabs satsning på en stor och grön innergård med bland annat växthus, konstaterade Peter Svensson.

Trädet som planterades var ett Silverpäron som även brukar beskrivas som Nordens olivträd. Peter Svensson hade följande förklaring till valet av träd som kommer att växa och frodas på Jonsereds Trädgårdar innan det återplanteras i det planerade växthuset på innergården:

– Silverpäron passar i ett mikroklimat som för tankarna till Medelhavet. Det är ett klimat som även kommer att prägla kvarterets grönskande innergård.

Närmare hundra lägenheter har redan hittat köpare i Partille Port. De fick denna gång representeras av handbollsprofilen Jamina Roberts från Sävehof och Linda Åström. Linda berättade från scenen att hon fick tipset om nya lägenheter från sin svärmor och såg fram emot att lämna sin hyreslägenhet i Johanneberg till förmån för en egen bostadsrätt i Partille Port tillsammans med sambon.

Brf Glädjen är slutsåld och i Brf Lyckan finns det ett antal ettor kvar. Det stora intresset för Partille Port har resulterat i att den tredje etappen, Brf Kärleken med 47 lägenheter, har säljstart redan under hösten.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Kristina Thorén, marknadskoordinator, Peab Bostad, 0733-37 31 36, kristina.thoren@peab.se

Lisette Berg, kommunikationsansvarig, Peab Bostad, 0733-37 68 93, lisette.berg@peab.se

_____________________________________________________________________________

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med drygt 14 000 anställda och en omsättning på 49 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.