Klart för Peabs slutetapp av Kolla Parkstad i Kungsbacka

Peabs utveckling av bostadsprojektet Kolla Parkstad i Kungsbacka är inne i sin slutfas. Över tusen nyproducerade bostäder utgör den helt nya stadsdelen. I helgen lanserar Peab de två sista bostadsprojekten i form av kedjehus och bostadsrättslägenheter.

Kolla Parkstad är det största bostadsprojektet som någonsin genomförts i Kungsbacka. När Peab Bostad blev medlem i konsortiet Kolla Parkstad för tre år sedan, så var det bolagets första större bostadsproduktion i Kungsbacka.

– Vi på Peab har kunnat bidra på ett bra sätt med våra ambitioner att skapa en blandstad i ordets rätta bemärkelse. Kolla Parkstad har en attraktiv blandning av olika hustyper och upplåtelseformer och fått till en bra och trivsam täthet, konstaterar Pehr-Olof Olofsson, regionchef för Peab Bostad.

– Nära till naturen, en mängd fritidsaktiviteter, bra pendlingsmöjligheter och närheten till Kungsbacka centrum har självklart bidragit till stadsdelens popularitet. Men en viktig framgångsfaktor är också att det från början planerades in flera förskolor, utbyggnad av Kollaskolan och utbyggda idrottsanläggningar, fortsätter Pehr-Olof Olofsson.

Peab lanserar nu sina två sista bostadsprojekt i Kolla Parkstad vid ett och samma tillfälle. Det ena projektet är Brf Kolla Botaniska som består av 34 bostadsrättslägenheter på 1–3 rum och kök. Lägenheterna är samlade i tvåplanshus och planerade så att det blir naturligt att umgås på de gemensamma gårdarna. Som namnet avslöjar kommer gårdarna innehålla områden för odlingar och växthus samt planteringar med olika teman.

Det andra projektet är den sista etappen av Kolla Terrasshus som har annorlunda karaktär. De är 11 moderna kedjehus med äganderätter på 5–­6 rum och kök fördelade på en boyta på 131 kvm. De välplanerade kedjehusen har två plan och även generösa utrymmen utanför huset. Alla hus har tre uteplatser varav en takterrass på 30 kvm.

Fakta:

I konsortiet Kolla Parkstad ingår: Aranäs, Eksta, JM, Kungsbacka kommun, Veidekke och Peab.

 

För ytterligare information, kontakta:


Pehr-Olof Olofsson,
regionchef Peab Bostad,

0733–37 30 02, pehr.olof.olofsson@peab.se____________________________________________________________________

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 50 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.