Nya bostäder I Kolla parkstad, Kungsbacka

Förra veckan förvärvade Peab byggrätter av Aranäs AB i Kungsbacka. Nu pågår förberedelserna för bostäderna i vad som blir Peabs första egenutvecklade bostadsprojekt i Kungsbacka kommun.

I den nya och attraktiva stadsdelen Kolla Parkstad planeras 100 bostadsrätter med byggstart 2016.

– Vi är mycket förväntansfulla över att få starta vårt bostadsprojekt i Kungsbacka och vara en del av utvecklingen i Kolla Parkstad, säger Pehr-Olof Olofsson, regionchef för Peab Bostadsutveckling.

Marknaden för nybyggnation i Kungsbacka är mycket bra. Det gäller inte minst området Kolla Parkstad som är det största byggprojektet i Kungsbacka historia. 15 minuters gångväg från centrala Kungsbacka kommer över tusen lägenheter att byggas fördelade på hela 36 kvarter. Första byggnationen startade 2011, de första hyresgästerna flyttade in under 2013 och hela området är planerat att vara klart 2020.

Kolla Parkstad blir en blandstad i ordets rätta bemärkelse. En tredjedel av utbudet ska vara hyreslägenheter och det finns en rad servicemöjligheter, idrottshall, förskola, grundskola och seniorboende. Här kommer de boende att ha tillgång till allt som gör livet enkelt och bekvämt.

– Vi planerar att bygga småskaliga flerbostadshus med inslag av 2-våningars radhus. Detta har varit mycket populärt när vi uppfört dem på andra orter i landet och passar väl in i Kolla Parkstads profil av småstadsidyll och småskalig bebyggelse, konstaterar Pehr-Olof Olofsson.

– För våra 100 bostadsrätter räknar vi med säljstart av en första etapp under sommaren 2015. Första inflyttningen kan vara klar drygt ett år efter byggstart, säger Pehr-Olof Olofsson, Peab.

Läs mer om projektet eller lämna din intresseanmälan här

 

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.