Nya tag i Stadsskogen med Brf Sjöutsikten

Nyligen sattes spaden i marken och därmed påbörjades byggandet av Brf Sjöutsikten i Alingsås. Första spadtaget lockade flera nya bostadsrättsägare som kunde konstatera att de får en härlig vy över sjön Mjörn.

På bara två veckor såldes 20 lägenheter och 6 parhus och att döma av antalet intresseanmälningar hade det gått att sälja betydligt fler bostäder och parhus. Med placering högst upp i Stadsskogen får de nya lägenhetsägarna garanterat en av de bästa utsikterna över sjön Mjörn.

Josefine Edstrand, projektutvecklare på Peab Bostad, hälsade alla välkomna och kunde berätta att Peab fått startbeskedet från kommunen så sent som dagen före första spadtaget.

– Vi märker att intresset är stort och att Stadsskogen är en omåttligt populär stadsdel. Peab har positionerat sig som aktiva samhällsbyggare i Alingsås väldigt länge och har flera projekt i området. Nu får vi fortsätta byggandet på den bästa tomten som finns kvar, säger Josefine.

Kommundirektör Susanne Wirdemo fanns också på plats och ser fram emot utvecklingen av Stadsskogen.

– Vi vill fortsätta se Stadsskogen växa och det ligger helt i linje med kommunens ambitioner för området. Vi satsar nu på fler busslinjer för att kunna höja servicen när Alingsås får allt fler invånare.

I samband med spadtaget började molnen spricka upp efter en regnig inledning på dagen. Kommundirektör Susanne Wirdemo, köparen Raija Troberg och Leon Esborn som var på plats med sin lillasyster och pappa Simon stod redo med spadar.

Två grupper av köpare var representerade under spadtaget. Raija och familjen Esborn representerar dessa grupper av köpare. Raija Troberg flyttar från Göteborg och in till Alingsås och en bostadsrätt. Simon Esborn med familj bor redan i Stadsskogen, men får snart ett parhus med bättre utsikt än familjen hade tidigare.

Stadsskogen är ett bra exempel på att Alingsås är attraktivt och att intresset för nya bostäder är stort. Peab Bostad har två kommande projekt som redan öppnat upp intresseanmälan. Brf Lindängen i Ingared har säljstart under 2017 och här finns närhet till både badplatser, kollektivtrafik och centrala Alingsås. Medan Brf Ädellövskogen är en till satsning i populära Stadsskogen som bjuder på sjöglimtar av Mjörn, säljstart sker under 2018. De nya projekten har 26 respektive 66 nya bostadsrätter.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Maria Nergården, marknadskommunikatör, Peab Bostad
031-700 85 87, maria.nergarden@peab.se

Lisette Berg, kommunikationsansvarig Peab Bostad
0733-37 68 93, lisette.berg@peab.se


Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med drygt 14 000 anställda och en omsättning på 49 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

 

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.