Peab Bostad byggstartar 70 bostadsrätter i Bara

Den 15 april tas första spadtaget för de första bostadsrätterna i Bara. Projektet innefattar 70 nya bostadsrätter med första inflyttning i december 2019. – Det här projektet tillåter att vi bygger parallellt vilket innebär att alla hus står färdigt nästan samtidigt, säger Peter Wingren, projektchef på Peab Bostad.

Peab Bostad har flera pågående projekt i Bara. Just nu pågår byggnationen av hyresrätter intill torget och ombyggnation av centrumbyggnaden, där första etappen väntas vara klar under 2018.

Nu är alla bygglov i hamn och områdets attraktivitet gör det möjligt att påbörja projektet. Bostadsrätterna blir de första i Bara, där tidigare villor och hyresrätter till största del färdigställts under senare år.

– Bara är en lockande ort som har mycket att erbjuda för alla målgrupper och vi är givetvis glada att få komma i gång. Med Brf Torggatan kommer vi kunna erbjuda ett alternativ som inte funnits tidigare, samtidigt som vi utvecklar ett attraktivt centralt område i Bara, säger Peter Wingren.

I Bara syns ett tydligt generationsskifte när den äldre generationen flyttar ifrån sina villor. Antalet invånare har ökat de senaste åren när fler får upp ögonen och attraheras av både naturnära och avslappnande miljö och närhet till Malmö och flera andra städer i Skåne. Inför säljstarten har Peab Bostad sett ett stort intresse för de totalt 70 bostäderna.

– Det finns mycket som är tilltalande i Bara och det visar den stigande efterfrågan på bostäder. Många ser fördelen med att äga sitt eget boende och närheten till naturen. Brf Torggatan erbjuder något för alla och fler vill ta möjligheten när det sker förändringar på orten, säger Ilir Sylemani, anlitad mäklare.

Om Brf Torggatan

Ett modernt kvarter med 65 bostadsrättslägenheter och fem radhus i två plan. Alla boenden är välplanerade med rikligt ljusinsläpp och bra förvaring. Lägenheterna finns tillgängliga i 2–4 rok, från 58 till 120 kvm. Bostäderna läggs ut till försäljning i samband med första spadtaget den 15 april med principen först till kvarn. Redan nu kan man anmäla sitt intresse på peabbostad.se.

För ytterligare information, kontakta:

Peter Wingren, projektchef Peab Bostad, 0733-37 41 53


____________________________________________________________________

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 50 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.