Peab Bostad färdigställer första kvarteret av Partille Port

Efter Glädjen och Lyckan är det dags för Kärleken. Med säljstart av den tredje bostadsrättsföreningen är Peab Bostad på gång att färdigställa det första kvarteret av Partille Port.

– Intresset har under hela tiden varit över förväntan. Glädjen är slutsåld och med Brf Kärleken kan vi erbjuda 47 nya bostadsrätter med två, tre och fyra rum och kök, säger Martin Cagner, projektchef på Peab Bostad.

För alla bostadsutvecklare är det en fascinerande resa från idé, arkitektritningar till beslut för byggstart och att sätta spaden i marken. Partille Port är Peab Bostads enskilt största bostadsprojekt med sammanlagt 800 lägenheter och kommersiella lokaler uppdelade i flera etapper. Nu går det rent visuellt att se hur det första kvarteret skjutit i höjden och för alla som investerat i en ny lägenhet börjar inflyttningsdagen närma sig allt snabbare.

– Vårt arbete underlättas naturligtvis när intresserade av nya lägenheter kan ta del av hur Partille Port växer fram. Vi har haft ett stort antal intresseanmälningar i samband med alla våra säljpremiärer och det gäller även för Brf Kärleken, konstaterar Martin Cagner.

De nu aktuella 47 lägenheterna är fördelade på sex våningar. Vi erbjuder ett antal lägenheter är genomgångslägenheter. Det innebär balkong på ena sida och en uteplats eller möblerna entrébalkonger på den andra sidan. De flesta lägenheterna har utsikt från uteplatserna eller entrébalkongerna mot den stora och grönskande innergården som också är kvarterets mötesplats med plats för många olika aktiviteter.

En förebild för innergården har varit de klassiska stenstadskvarteren i centrala Göteborg men även landshövdingshusen i Majorna och Bagaregården. Skillnaden är storleken som i den moderna varianten är betydligt större men det har också skapat en unik möjlighet att forma en mängd olika rum. Kretsloppstänkandet och det gröna anslaget har varit en röd tråd i planeringen av innergården. Exempelvis sker bevattningen av grönskan genom att ta vara på regnvattnet som samlas upp från taket.

Efterfrågan på nya bostäder är stor på många håll i landet och det gäller även för Partille kommun. Partille beskrivs ofta som en välmående och starkt växande kommun. Antalet invånare har vuxit med 13 procent sedan år 2000 och 2020 beräknas folkmängden passera 40 000. Nyproduktionen av lägenheter har dock de senaste tio åren varit ganska sparsam och därför uppfyller Partille Port med sina 800 bostäder ett uppenbart behov.

– Närheten till handel, kultur, utbildning och andra aktiviteter bidrar också till det stora intresset. Dessutom är det många som uppskattar att det bara tar ca 15 minuter med buss till centrala Göteborg, avslutar Martin Cagner, projektchef Peab Bostad.

Säljpremiären för Brf Kärleken är förlagd till Partille Kulturum den 19 oktober kl 18.

Fakta Brf Kärleken

Bostadsutvecklare: Peab Bostad

Arkitektbyråer: QPG och Sydväst arkitektur och landskap

Antal lägenheter: 47

Storlek: 2–4 rok, 47 – 96 kvm

Pris: 2 020 000 – 3 750 000 kr

Avgift: 3 184 – 5 525 kr

 

Kortfakta Partille Port

Antal lägenheter: ca 800. Produktionstid : 2016–2020 för första etappen.

Byggyta: 80 000 m2 bostäder. Antal kvarter: 4 bostadskvarter, 2 handelskvarter.

Karaktär: Moderna bostadsrätter med grönskande innergårdar som naturliga samlingsplatser. Husens bottenvåningar kommer innehålla butikslokaler.

Webbplats: www.partilleport.se

Bilden ovan: Brf Kärleken med 47 lägenheter har en varierande fasad och där inte minst balkongernas utformning bidrar till det lekfulla uttrycket. Illustration: Carbon White.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Martin Cagner, projektchef Peab Bostad, 0733-37 40 52, martin.cagner@peab.se

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med drygt 15 000 anställda och en omsättning på 49 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.