Peab Bostad förvärvar byggrätter i Södra Änggården i Göteborg

Peab Bostad förvärvar bostadsbyggrätter från Platzer motsvarande cirka 90 bostäder i Södra Änggården, Göteborg. Här startar nu omvandlingen från industriområde till en levande och modern stadsmiljö.

I sydvästra Göteborg är Peab Bostad delaktig i skapandet av en ny stadsdel. Södra Änggården ligger i Högsbo industriområde som nu byter skepnad till en levande och modern stadsmiljö. Visionen är att skapa ett stadsliv som erbjuder en tät och blandad stad med naturen runt hörnet.

– Vi är mycket glada att få medverka i skapandet av Södra Änggården och därmed också bidra till stadsutvecklingen i Göteborg. Genom förvärvet stärker Peab Bostad sin position som en av Göteborgsregionens ledande bostadsutvecklare, säger Pehr-Olof Olofsson, regionchef för Peab Bostadsutveckling.

Tillträde är planerat till 2018 och första spadtaget bedöms kunna tas under första kvartalet 2019. Bostäderna kommer då vara färdiga för inflyttning under 2021.

Läs mer på: www.södraänggården.se

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Pehr-Olof Olofsson, regionchef Peab Bostadsutveckling,

073-337 30 02, pehr-olof.olofsson@peab.se.

Lisette Berg, kommunikationsansvarig Peab Bostad,

073-337 68 93, lisette.berg@peab.se.

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med drygt 14 000 anställda och en omsättning på 49 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.