Peab Bostad har fått en ny markanvisning på Lindholmen

Peab Bostad fortsätter att satsa på södra Hisingen. I dagarna blev det klart att bolaget fått en ny markanvisning på Lindholmen genom ett samarbete och avtal med Älvstranden Utveckling AB. – Vi skissar på två högre punkthus med sammanlagt ca 100 lägenheter. Vi vet att behovet av mindre lägenheter är stort. Inte minst i anslutning till skolor och universitet på Lindholmen, säger Pehr-Olof Olofsson, regionchef för Peab Bostadsutveckling.

Peab har sedan tidigare förvärvat en fastighet på Lindholmen från en privat fastighetsägare. För att söka planbesked krävdes dock ett större markområde och därför kontaktades Älvstranden Utveckling som ägare av grannfastigheten Lindholmen 6:9. Fastighetsnämnden och Älvstranden Utveckling har ställt sig positiva till markanvisningen. När detaljplanen vinner laga kraft överlåts byggrätterna till Peab för ett marknadsvärde.

– Vi hoppas att detaljplanen blir klar om ett par år. Går allt enligt planerna kan lägenheterna börja säljas under 2019 för inflyttning ett år senare, tror Pehr-Olof Olofsson.

Det aktuella området omfattar ca 3 000 BTA på det som idag kallas för Skatberget, granne med Slottsberget och bara ett stenkast från Göta Älv. I planeringsstadiet har Sweco för Peabs räkning tagit fram ett förslag där den mindre existerande gasverksbyggnaden får en framträdande plats och spelar en nyckelroll i kvarterslivet. Huset kan bli en naturlig samlingsplats och innehålla både lokaler och bostäder.

Den kulturmärkta byggnaden får sällskap av två högre punkthus som kommer att innehålla en betydande andel mindre lägenheter.

– Vi tror att många av köparna återfinns i kategorin förstagångsköpare och vill ha ett modernt boende med bra standard och nära till service, handel och natur.

– Tack vare att vi bygger på ett berg kommer utsikten från nästan alla lägenheter bli exceptionell. Detta oavsett om man blickar ut mot havet och Vinga eller centrala delarna av Göteborg, säger Pehr-Olof Olofsson.

Lindholmen har de senaste åren haft en snabb tillväxt. Närmare 20 000 människor rör sig dagligen mellan skolor, universitet och arbetsplatser och det planeras för ytterligare 3 000 nya lägenheter. Inte minst Peab har bidragit med flera bostadsprojekt och de närmaste åren kommer både Brf Lindholmskajen och Brf Lindholmsvarvet att stå klara för inflyttning.


För ytterligare information, vänligen kontakta:
Pehr-Olof Olofsson, regionchef Peab Bostadsutveckling, 073-337 30 02,pehr-olof.olofsson@peab.se
Kajsa Jacobsson, presschef Peab, 0725-33 34 84, kajsa.jacobsson@peab.se

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.