Peab Bostad utvecklar hundra nya bostäder i Vänersborg

Nu ligger Peab Bostad i startgroparna för att lansera ett nytt bostadsprojekt i Vänersborg. Området Hagaparken omfattar ca 100 nya bostäder uppdelade på tre etapper. – Vi kommer att erbjuda en varierad bebyggelse för att attrahera flera olika målgrupper av bostadsköpare, säger Malin Johansson, projektledare på Peab Bostad.

Antalet invånare har ökat med fler än 1 300 personer de senaste fem åren i Vänersborg. Det ökade intresset för att bosätta sig i staden har inneburit en brist på lägenheter. Inte minst har det visat sig av den kö på över 6 000 personer till det kommunala bostadsbolaget.

– Genom att utveckla och bebygga området kan vi hjälpa till att lätta på trycket efter fler bostäder. När vi nu drar upp riktlinjerna för vår första planerade bostadsrättsförening, så ligger tonvikten på bostäder på 2–4 rum och kök, förklarar Malin Johansson.

Det har planerats för bostäder i Hagaparken under en längre tid. En nyligen antagen detaljplan har gett klartecken för bostadshus efter krav på bullerreducerade åtgärder.

– Hagaparken har ett mycket fint och attraktivt läge i centrala Vänersborg som vi vill vara med och utveckla. Här kommer vi att kunna erbjuda ett attraktivt boende med närhet till det mesta. Korta avstånd till Vänerns strand med populära promenadstråk och bad, hör även det till projektets uppenbara fördelar, konstaterar Malin Johansson.

Peab Bostad tecknade ett avtal med den tidigare fastighetsägaren i början av februari. Den antagna detaljplanen är överklagad.

– Vi har en löpande dialog med kommunen och är trygga med de planer som vi presenterat. Området har många kvaliteter som vi vill ta vara på. Utformningen av området kommer att utgöra en viktig parameter för att tillmötesgå områdets parkkaraktär och samtidigt tillföra något nytt till Hagaparken

Den första etappen kommer att omfatta ett 30-tal lägenheter. Peab Bostad planerar för säljstart till hösten med en planerad inflyttning under 2020. Redan nu kan man anmäla sitt intresse på peabbostad.se.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Malin Johansson, projektledare Peab Bostad, 0725–33 78 11, malin.johansson@peab.se

Lisette Berg, kommunikationsansvarig Peab Bostad, 073-337 68 93, lisette.berg@peab.se

_____________________________________________________________________________

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med ca 15 000 anställda och en omsättning på 50 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.