Peab Bostad utvecklar verksamheten i sydöstra Sverige

Peab Bostad bildar en ny region i sydöstra Sverige. Med region Sydost skapas bättre möjligheter att möta efterfrågan på en växande bostadsmarknad.

Peab Bostad är idag en av de största bostadsutvecklarna i Sverige och utmärker sig genom att utveckla bostäder över hela landet, i såväl större som mindre städer.

– Vi ser en marknad med stor utvecklingspotential i sydöstra Sverige och vill därför genomföra en rejäl satsning genom att etablera en ny region, säger Peter Svensson, VD Peab Bostad.

– Etablering av region Sydost ger oss en möjlig årlig marknad om cirka 400-500 startade lägenheter och till en mindre del småhus, säger Peter Svensson.

Med den nya regionen expanderar Peab Bostad från nuvarande verksamheter i Linköping, Örebro och Kumla till att också omfatta Norrköping, Jönköping, Växjö, Kalmar samt Karlskrona. I några av dessa städer finns redan idag mindre verksamheter.

– Inom Peab har vi en både unik och bred kompetens inom såväl utveckling som byggande, vilket skapar goda möjligheter för att möta marknadens och våra kunders behov, säger Peter Svensson.

Stefan Clomén Allansson har anställts som ny regionchef för region Bostadsutveckling Sydost. Han kommer närmast från en anställning som Avdelningschef hos JM Region Syd. Stefan börjar den 1 april.

– Jag är mycket glad över att Stefan ansluter sig till oss. Med Stefans bakgrund tillsammans med den organisation vi har idag på plats, kan vi hålla rätt tempo i utvecklingen av vår nybildade region Sydost, säger Peter Svensson, VD Peab Bostad.

 

– Det är en spännande satsning som Peab Bostad gör och med närvaro över hela landet finns en unik möjlighet att ta ett riktigt samhällsbyggaransvar. Jag ser fram emot att få utveckla region Sydost tillsammans med den stora kompentens som jag vet finns inom Peab idag, säger Stefan Clomén Allansson.

Peab Bostads nya organisation gäller från den 1 januari 2017. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Peter Svensson, VD Peab Bostad, 0703-38 21 00
Kajsa Jacobsson, presschef Peab, 0725-33 34 84

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.