Peab inleder byggnationen av Nya Råsunda

Under hösten påbörjas uppförandet av 700 nya bostäder på platsen där Råsunda Fotbollsstadion tidigare stod. Det nya området har fått projektnamnet ”Nya Råsunda” och förutom bostäder planeras även kontor och butikslokaler. Peab bygger bostäderna och den första bostadsrättsföreningen, Brf Derbyt, om 157 lägenheter har säljpremiär den 14 november 2016.

– Stockholm har ett stort behov av bostäder, så det känns väldigt bra att gå in i nästa fas där vi börjar bygga de 700 bostäder som blir Nya Råsunda. Det är ett stort projekt för att ligga så nära stan, säger Christer Fursth, distriktschef på Peab Bostad.

Totalt kommer 700 lägenheter attbyggas i fyra bostadsrättsföreningar på platsen. Slutresultatet blir Nya Råsunda med två storgårdskvarter där husen blir 6-9 våningar höga. Förutom bostäder och kontor ska förskolor med ett hundratal platser få rum och på bottenvåningarna mot Solnavägen och Torgstråket
– den nya gata som ska förbinda Råsunda torg med Tvärbanans hållplats – ska olika affärsverksamheter flytta in.

– Utformningen av bostadskvarteret är inspirerat av det gamla Råsunda. Materialval som puts och tegel knyter an till platsen och uppglasade lokaler i gatuplan ger en stadsmässig karaktär, säger Erik Hovlin som är ansvarig arkitekt på Nyréns Arkitektkontor.

Inflyttning i de första bostäderna planeras under första kvartalet 2019 och 2022 ska hela området Nya Råsunda vara färdigbyggt. Nya Råsunda blir ett stadsnära område med närhet till samhällsservice och goda kommunikationer till Stockholm med omnejd. I närheten finns både tunnelbana, tvärbana, bussar och pendeltåg samt goda vägförbindelser.

Läs mer om Brf Derbyt och säljstarten här https://peabbostad.se/projekt/stockholm/brf-derbyt/

Kort fakta Nya Råsunda

Antal bostäder: ca 700
Typ av bostäder: lägenheter med 2-5 rum och kök
Inflyttningsklart: från 2019
Arkitektfirma: Nyréns Arkitektkontor

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Christer Fursth, distriktschef på Peab Bostad, 073-337 20 64, christer.fursth@peab.se
Kajsa Jacobsson, presschef Peab, 0725-33 34 84, kajsa.jacobsson@peab.se

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.