Peab satsar på både bostadsrätter och äganderätter i Ytterby

Peab Bostad kommer erbjuda både bostadsrätter och äganderätter i samma bostadsområde när bolaget den 10 september säljstartar Vena Ängar i västra Ytterby, Kungälv. Det nya området omfattar 20 bostadsrätter, så kallade Gårdshem, samt 21 kedjehus och 5 villor med äganderätt. Inflyttning första halvåret 2019.

Tega är namnet på det äldre åkermarksområde som inom några år kommer ändra karaktär och utgöra bostadsområdet Vena Ängar. Nordre Älv är bara några stenkast bort och till badorten Marstrand tar det 30 minuter med buss eller bil.

– Det är ett mycket spännande bostadsutvecklingsprojekt där vi kan erbjuda olika boendeformer men framförallt göra det möjligt att bo på landet men ha nära till centrala Ytterby och Kungälv, konstaterar Daniel Folke, säljansvarig för husen med äganderätt på Peab Bostad.

Bostadsområdet Vena Ängar kommer präglas av en återhållen arkitektur och som bygger på en traditionell svensk trähustradition. Samtliga hus byggs i tvåplan och det menar Daniel Folke har stora fördelar.

– Till skillnad från 1,5-planshus kan vi nyttja full takhöjd på andra våningen. Exempelvis har villorna 2,5 meter i takhöjd även på andra våningen. Samtliga hustyper har vi byggt tidigare i Västsverige och fått bra respons från våra kunder. När det gäller kedjehusen och villorna är målgruppen i första hand barnfamiljer.

Ytterby har haft en stadig befolkningstillväxt under senare år. Det har också ökat behovet av skolor och service. Lagom till höstens skolstart kunde Sparråsskolan invigas med kapacitet för 380 elever i lågstadiet. I anslutning till skolan har det även byggts en förskola och ett allaktivitetshus med skolbibliotek och musiksal samt en fullstor idrottshall.

Förhandsintresset har varit påtagligt innan säljstarten och upptagningsområdet är stort. Det är många hemvändare som gärna återkommer till Ytterby när de har eller är på väg att bilda familj. Peab Bostad ser också ett stort intresse från boende i Göteborg. Från Ytterby till centrala Göteborg tar det ca 20 minuter med pendeltåget.

Fakta Vena Ängar

De 20 bostadsrätterna i Brf Vena Ängar består av tvåor, treor eller fyror med en boyta från 55 till 83 kv. Kedjehusen Vänern är på 130 kvm och har fem rum och kök. Vättern har också fem rum och kök men är lite större, 139 kvm. Siljan är det mindre kedjehuset med fyra rum och kök och 111 kvm. Villorna med namnet Bullaren är på 146 kvm och med möjlighet att skapa upp till fem sovrum.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Andreas Wingfors, projektledare Peab Bostad,
072-533 43 06, andreas.wingfors@peab.se 

Daniel Folke, säljansvarig Peab Bostad,
0733–37 30 93, daniel.folke@peab.se

Lisette Berg, kommunikationsansvarig Peab Bostad,
073-337 68 93, lisette.berg@peab.se

__________________________________________________________________
Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med drygt 14 000 anställda och en omsättning på 49 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

 

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.