Premiär för nytt spännande projekt i Kvibergs Ängar

Kviberg har haft en uppåtgående utvecklingskurva de senaste åren och attraherar allt fler som vill bo nära naturen med närhet till centrum. Peab Bostad bidrar nu till den växande stadsdelen Kvibergs Ängar med ett nytt spännande projekt och säljstartar 40 bostadsrätter precis intill Säveån, vilket är första etappen av 120 lägenheter.

Kvibergs Ängar har en lång historia bakom sig som bland annat övningsfält för regementet under stor del av 1900-talet. På senare år har det inte varit någon aktivitet på tomten och Peab Bostad är nu med och utvecklar området med flertalet bostadsrättslägenheter i projektet Kvibergs Landeri.

– Kviberg är på uppgång och det har byggts mycket den senaste tiden som har skapat en egen stad. Nu är vi med och utvecklar området närmast gränsen till Utby. På så sätt knyter vi ihop Kviberg med Utby och får möjlighet att skapa ett levande bostadsområde i ett naturskönt område, säger Therese Börjesson, projektledare på Peab Bostad.

Området attraherar boende i och utanför Kviberg och Utby. En stor anledning är de goda kommunikationerna som finns i närheten. Inom kort avstånd finns det närhet till både bussar och spårvagnslinjer. När Gamlestadens resecentrum står färdigt kommer det underlätta resvägen både till och från centrum men även vidare ut till orter i angränsande kommuner.

– Kvibergs Ängar förväntas locka fler som innan bara kunde tänka sig bo i centrum. Närheten till både Partille och centrum gör att det blir mer populärt att dra sig från stadskärnan. De boende i Kviberg tycker det är positivt att det händer något i denna del och att man knyter ihop stadsdelarna, säger Camilla Englawik, anlitad mäklare.

Peab Bostad har satsat på kvalitetsboende med extra allt och med möjlighet till ett aktivt liv både i och utanför föreningen. Kviberg är känt för att vara en aktiv stadsdel med många fritidsaktiviteter på kort avstånd. En joggingslinga kommer att färdigställas i samband med att området blir klart och det kommer finnas promenadstråk längs Säveån. Bostadsrättslägenheterna i Peab Bostads regi kommer också uppmana till rörelse och aktivitet med flera cykelparkeringar och cykelhubb för att utföra service på cyklar.

Bostadsrättsföreningen kommer ha tillgång till odlingslundar med verktygsbod, en innergård med grillplats och utemöbler samt en övernattningslägenhet. Källarvåningen med sina stora förråd har härligt dagsljusinsläpp tack vare att första våningen är upphöjd från markplan. Detta gör också att lägenheterna på första våningen får minskad insyn.

Husen är miljömärkta enligt Svanen och ett stort fokus har legat på materialval både i och utanför lägenheterna. Både standard och tillval är miljömärkt och även fasaden har ett hållbarhetsfokus med en yta av plattor i bergsskiffer.

Brf Kvibergs Landeri är den första etappen med säljstart för 40 bostadsrättslägenheter. Huset kommer inrymma lägenheter från 1 till 4 rok med boytor mellan 37–99 kvm. Tillträde sker till hösten 2020. Totalt ska 120 bostadsrättslägenheter byggas i flera etapper.

För ytterligare information, vänligen kontakta,

Therese Börjesson, projektledare Peab Bostad, 031-700 84 69, therese.borjesson@peab.se

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 50 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.