Peab Bostad på gång med nya bostadsrätter i Halmstad

Peab Bostad är först ut med 34 bostadsrätter när den fjärde etappen av stadsdelen Fyllinge i Halmstad byggs ut. – Vi har denna gång satsat på något mindre lägenheter och lyckats hålla nere prisnivån utan att ge avkall på kvalitén, förklarar Sara Bergström, projektchef på Peab Bostad.

Inom de närmaste åren kommer flera hundra lägenheter byggas i Fyllinge. Det blir en kombination av ägande-, hyres- och bostadsrätter i ett område som har nära till både offentlig service, bra kollektivtrafik och handel.

Marknaden för bostadsrätter i Halmstad har haft en stark utveckling de senaste åren.

– Det har varit ett begränsat utbud och en stor efterfrågan. Prisnivån har legat stabilt för bostadsrätter i Halmstad under hela året och när det gäller Fyllinge så ökar intresset allt mer. Inte minst har köpcentret Hallarna med 75 butiker bidragit, men också närheten till friluftsområden och cykelavstånd till bad på Östra Stranden, säger, Caroline Ludvigsson, mäklare på Fastighetsbyrån.

Bostadsrättsföreningen Grönskan består av 34 lägenheter fördelade i två huskroppar och med fem våningar vardera. Utbudet består av ettor, tvåor och treor från 35 till 73 kvm. Alla lägenheter utom vindsvåningarna har balkonger eller uteplatser och en gemensam innergård med umgängesyta och grillplats.

Bostadsprojektet har en tydlig miljöprofil vilket säkerställs genom att husen och lägenheterna certifieras enligt Svanen.

– Miljötänket har funnits med från första början. Men också att bygga så smart som möjligt med byggnadseffektiva mått, väldisponerade ytor och repetitioner av planlösningar för att hålla nere slutkostnaden. Lägenheternas storlekar och prisbild tror jag är attraktiv för flera målgrupper av bostadsköpare, säger Sara Bergström.

I Fyllinge går det utmärkt att klara sig utan bil då det finns bra tillgång till kollektivtrafik och cykelvägar både till centrala Halmstad, Hallarna och Östra Stranden. För köpare som behöver bil finns det 20 parkeringsplatser i anslutning till fastigheterna.

Säljpremiären för de nya lägenheterna är satt till den 30 september och inflyttningen planeras till hösten 2020 under förutsättning att tillräckligt många lägenheter säljs så att byggstarten kan ske under våren 2019.

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.