Peab Bostad först ut i Sisjödal – helt nytt bostadsområde i västra Göteborg med över 500 bostäder

Sisjödal ligger granne med naturområdet Sisjön men även handelsområdet med samma namn. Det är också nära till havet och etablerade småhusområden som Askim och Hovås. – Det har varit en brist på nya lägenheter för alla som vill bo kvar eller flytta in till denna del av västra Göteborg. Brf Sisjödal möter upp en del av den stora efterfrågan, konstaterar Maria Nergården, marknadskommunikatör på Peab Bostad.

Brf Sisjödal består av tre punkthus med sammanlagt 75 lägenheter belägna högt upp i det nya bostadsområdet. Punkthusen har sex våningar med fyra till fem lägenheter i varje plan. Storlekarna varierar från tvåor på 52 kvm upp till fyror på 87 kvm med flexibla planlösningar.

De flesta lägenheterna får en uteplats eller balkong där många av balkongerna kan glasas in vilket skapar en bra möjlighet att förlänga utesäsongen. Ett bekvämt boende har varit ledstjärnan under utvecklingsarbetet och det understryks av att bostadsrättsföreningen har tillgång till 57 parkeringsplatser, placerade i garage under husen.

Arkitekten Micael Ekberg som ligger bakom utformningen har tagit fasta på det naturnära läget med ambitionen att husen ska smälta in naturligt och bli ett med miljön. Det märks främst i val av ytmaterial och färgsättning.

Närmaste granne med bostadsområdet är naturreservatet Sandsjöbacka och den välbesökta Sisjön. Det är också cykelavstånd till Hovås Havsbad och för den som vill cykla till Göteborgs Centrum tar det ca 25 min. Husen har invändig cykelparkering.

Granne är också det expansiva handelsområdet Sisjön och det är även nära till ett stort utbud av butiker i Högsbo och Frölunda Torg.

Det har under flera år funnits ett behov av fler lägenheter i området runt Askim-Hovås-Sisjön. Många villaägare har tröttnat på att vara hemmafixare men vill bo kvar i området och har haft få alternativ att välja mellan. Det nya bostadsområdet Sisjödal kommer att tillföra ca 550 nya bostäder med olika upplåtelseformer. Familjebostäder och Stena Fastigheter kommer bygga drygt 250 hyresrätter. Veidekke bidrar med drygt 100 bostadsrätter. Egnahemsbolaget och Derome utvecklar hundratalet radhus och bostadsrätter.

Men först ut är Peab Bostad med sina 75 bostadsrätter i Brf Sisjödal. Säljstart den 15 oktober och med en planerad inflyttning tidigt 2020.

Fakta Brf Sisjödal

Bostadsutvecklare: Peab Bostad

Arkitektbyrå: Studio Ekberg

Antal lägenheter: 75

Storlek: 2–4 rok, 52 – 87 kvm

Pris: 2 410 000 – 4 865 000 kr

Avgift: 2 550 – 4 790 kr

Fakta Sisjödal

Antal bostäder: ca 550

Upplåtelseformer: Bostadsrätter, hyresrätter och äganderätter

Byggaktörer: Peab Bostad, Derome, Egnahemsbolaget, Familjebostäder, Stena Fastigheter och Veidekke

Produktionsperiod: 2018–2021

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Maria Nergården, marknadskommunikatör Peab Bostad, 031-700 85 87, maria.nergarden@peab.se

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med drygt 15 000 anställda och en omsättning på 49 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.