Spaden i marken för Brf Hälle Lider i Ljungskile

Nyligen satte Peab Bostad spaden i marken för sina 32 egenutvecklade bostadsrätter i centrala Ljungskile. Deltog gjorde även ett antal nya bostadsrättsägare, förvaltningschefen Carina Johansson från Uddevalla kommun samt kören Fräknarna.

Första spadtagetPeab Bostad har varit synnerligen aktiva de senaste åren när det gäller att utveckla bostäder längs Västkusten. Från Göteborg till Stenungsund, Uddevalla, Strömstad och som nu det aktuella projektet Brf Hälle Lider i Ljungskile.

– Intresse för nyproducerade lägenheter i Ljungskile är stort. Det är naturligtvis en lockande kombination att kunna kombinera en stark arbetsmarknadsregion med lägenheter som har nära till havet, natur och bra möjligheter till rekreation, konstaterar Emelia Antonsson, projektchef för Peab Bostad.

Ljungskile har sedan ett antal år haft en positiv trend med en ökande befolkning och ett allt starkare lokalt näringsliv. Det finns en stark efterfrågan på både existerande och nyproducerade lägenheter och över 300 personer står i den kommunala tomtkön.

Ytterligare ett tecken på en växande bostadsmarknad är att Fastighetsbyrån är en av tre mäklare som valt att etablera nya säljkontor i Ljungskile.

– Tidigare sköttes försäljningen från Uddevalla men vi såg att det fanns ett behov av ett lokalt kontor och öppnade en ny filial under våren. Ljungskile ligger strategiskt med en bra möjlighet att fånga upp intresserade från Stenungsund och Göteborgsregionen, säger Peter Malm, mäklare på Fastighetsbyrån.

Han tror att det begränsade utbudet av både villor och bostadsrätter kommer fortsätta att hålla upp prisnivån.

Inflyttningen till Hälle Lider är planerad till mars 2019.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Emelia Antonsson, projektchef på Peab Bostad,
0733–37 33 82, emelia.antonsson@peab.se

Lisette Berg, kommunikationsansvarig Peab Bostad,
073–337 68 93, lisette.berg@peab.se


Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med drygt 14 000 anställda och en omsättning överstigande 46 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.