Spaden i marken för nya Vena Ängar

Det var ett stort intresse när cirka 100 personer var på plats för att bevaka första spadtaget för både bostadsrätter och småhus i Vena Ängar i Ytterby. Vädret visade sig från sin bästa sida när projektledare Andreas Wingfors hälsade alla välkomna.

– Vi har sett ett stort intresse för området. Det kommer bli ett levande område med en blandning mellan unga, småbarnsfamiljer och äldre, säger Andreas Wingfors, projektledare på Peab Bostad.

I det varma vårvädret sjöng kören Happy Voices in våren och första spadtaget togs av projektledare Andreas Wingfors och de glada köparna Karl och Camilla.

Kommunstyrelsens ordförande Miguel Odhner framhöll i sitt tal att området ur ett politiskt perspektiv skapar kvalitet, puls och liv för de boende med närhet till shoppingen i Kungälv centrum, badplats och naturen. Ytterby och Kungälv kommun växer och dragningskraften sprider sig längre bort än Göteborg.

– Kungälv är hett och här finns många av de kvaliteter som många söker på en och samma plats. Vi bygger mycket och det innebär 1 000 nya invånare om året, säger Miguel Odhner.

Vena Ängar är ett trivsamt område och familjevänligt kvarter. Här skapar Peab ett helt nytt bostadsområde med 26 äganderätter i tre populära hustyper och 20 bostadsrättslägenheter i tvåvåningshus. Bostadsrätterna sålde slut inom en vecka. Det är stort intresse för villorna och här finns det fortfarande några hustyper kvar till försäljning. 

Området Vena Ängar ligger cirka tio minuter från Kungälv centrum. Ytterby är en av de snabbast växande delarna i Kungälv, området byggs i etapper med planerad start för inflyttning våren 2019.

Bildtexter:
Bild 1: Köpare Karl Öberg, projektledare Andreas Wingfors och köpare Camilla Jarndal.
Bild 2: Kommunstyrelsens ordförande Miguel Odhner, projektledare Andreas Wingfors och ordförande i samhällsbyggnadsutskottet Martin Högstedt.

                                            

För ytterligare information, kontakta:

Andreas Wingfors, projektledare Peab Bostad, 0725-33 43 06

______________________________________________________________

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 50 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.