Spaden I marken för Partille port

Det var glada miner när första spadtaget genomfördes för Partille Port. Byggprojektet rankas som ett av de hetaste i landet och detta i en kommun som drar näst mest klick på Hemnet i jakten efter en bra bostad.

– Byggandet av 800 bostäder och nya handelsytor inom Partille Port kommer öka attraktiviteten ytterligare för vår kommun, konstaterade Stefan Svensson, kommunstyrelsen ordförande.

Att Partille Port är ett angeläget projekt inom Peab stod klart när talarlistan presenterades. Efter att Pehr-Olof Olofsson, regionchef för Peab Bostad, hälsade välkommen, var det dags för Peabs koncernchef Jesper Göransson att utfrågas av moderatorn Pernilla Warberg.

– Peab har några riktigt stora byggprojekt i landet varav Partille Port hör till de större. Gemensamt för våra satsningar är att de ligger i tillväxtkommuner och där det finns ett stort behov av nya bostäder. Men för oss på Peab är inte storleken viktig eller att vara störst. Ännu viktigare att vi upplevs som bäst av både kunder, medarbetare och samarbetspartners, slog Jesper Göransson fast.

Peabs grundare Mats Paulsson var också med och kunde berätta att Partille Port är ett projekt som fångat hans intresse sedan flera år. Mats passade på att tacka alla medarbetare som sett till att Peab utvecklats till landets största byggföretag i Sverige de senaste sex åren.

Även arkitekterna bakom Partille Port närvarade. Nisse Hassellöf från QPG och Per Andersson från Sydväst Arkitekter avslöjade vilka förebilderna har varit inför uppdraget.

– Storgårdskaraktären som finns bland landshövdingshusen i Majorna är en influens. Sedan har vi haft god nytta av kommunens gestaltningsprogram i arbetet med att skapa en arkitektur som vi vill ska vara tidlös och kännas attraktiv under många år, sa Nisse Hassellöf.

Efter scenprogrammet var det dags för det traditionella spadtaget. Denna gång kompletterat med att alla närvarande fick var sin liten spade och därigenom bidra till ett projekt som kommer att få stor uppmärksamhet de närmaste åren och fylla ett viktigt behov i bostadsbristens Sverige.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Pehr-Olof Olofsson, regionchef Peab Bostad, mobil: 0733-37 30 02
Kajsa Jacobsson, vik pressansvarig Peab, mobil: 0725-33 34 84


Bildtext:
Det officiella första spadtaget togs av Liselott Bergkvist, regionchef Peab Bygg, Jesper Göransson, koncernchef Peab AB, Ewa Carlsson, vice ordförande i Partille kommunstyrelse Stefan Svensson, ordförande Partille kommunstyrelse och Mats Paulsson, grundare av Peab. 
Foto: Dick Gillberg.

 

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.