Stort intresse för nya bostäder i Sturefors, Linköping

Brf Vreta By i Sturefors är ett bostadsprojekt som vänder sig till en bred målgrupp. – Vi ser en fortsatt bra efterfrågan på bostadsrätter i Linköpingsområdet. Det bostadskoncept vi har i Vreta By bidrar till intresset. Inte minst för att priserna är överkomliga för många olika bostadsköpare med olika behov, konstaterade Per Svedberg, distriktschef för Peab Bostad.

Det var en strålande höstdag som ramade in invigningen av Brf Vreta By i Sturefors. På bilden kan ni se Ronny Johansson, Lindstams Bygg, Carl-Otto Lindebäck, projektledare Peab Bostad region Sydost och bostadsköparen Jimmie Tornéus ta ett gemensamt spadtag för de nya bostäderna.

Brf Vreta By är ett bostadsprojekt som vänder sig till en bred målgrupp. Här uppför Peab Bostad 44 bostadslägenheter fördelade på nio tvåvåningshus med inflyttning planerad till våren 2020.

– Det är alltid roligt att få vara med och arrangera ett första spadtag, speciellt när vi har projekt som så väl stämmer överens med Peabs devis ”Nordens Samhällsbyggare”. Det i sig ställer krav på oss att erbjuda bostadslösningar som attraherar kunder med olika behov och som har varierande ekonomiska förutsättningar, säger Per Svedberg, distriktschef för Peab Bostad.

Intresset för att bosätta sig i tätorten Sturefors, en mil sydost om Linköping, har ökat de senaste åren efter en längre period då befolkningsökningen stod och stampade på samma ställe. Nu börjar antalet invånare närma sig 2 500.

– Vi kan avläsa ett tydligt intresse, inte bara när det gäller försäljningen av Brf Vreta By utan också för andra bostadsprojekt och upplåtelseformer. I september hade vi säljpremiär för Brf Äppellunden och samtliga 16 kedjeradhus sålde slut på kort tid, konstaterar Per Svedberg.

Generellt sett har södra Linköping utvecklats till ett av de populäraste områdena i hela Östergötland. Bekvämt pendlingsavstånd och bra kommunikationer till stora arbetsplatser i centrala Linköping spelar en viktig roll, men även närheten till natur och vatten. Olika ålderskategorier har sökt sig till Sturefors och inte minst barnfamiljer då det finns en nybyggd förskola och en grundskola för ungdomar upp till sjätte klass.

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.