Spadtag med svindlande utsikt i Stenungsund

Den 18 november togs det första spadtaget till det som ska bli Solgårdsterrassen i Stenungsund. Turerna har varit många kring platsen och planerna för byggnationen startade redan för över 10 år sedan. Nu har den första spaden äntligen satts i marken.

Under en strålande höstsol tog två lägenhetsköpare och arbetschefen på Bygg Bostad Väst, Therese Johansson, de första spadtagen med en dramatisk utsikt över en av Sveriges egna fjordar, Hakefjorden. Det hela samordnades av projektledaren Andreas Wingfors på Peab Bostad. När spadarna var satta i marken bjöds det på värmande gulaschsoppa och en visning av området för köpare och intressenter.

35 av de totalt 52 bostadsrätterna i de tre punkthusen i denna första etapp, är sålda. I projektet samverkar just nu tre av Peabs affärsområden; Bostadsutveckling Väst som beställare, Anläggning Väst som spränger och gör markarbeten och Bygg Bostad Väst som precis kommit på plats med sina bodar.

Markarbetena och sprängning har pågått sedan i våras och nu i december och hela 2019 ska stommarna till de tre husen resas. 2020 tar de invändiga arbetena vid och hela den första etappen förväntas stå färdig under våren 2021. I nästkommande etapper är det planerat att byggas fyra hus till.

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.