Startskottet avfyrat för Kanonhusholmen i Eskilstuna

Under pompa och ståt saluterades byggstarten för Brf Kanonhusholmen i Eskilstuna. Ett flertal köpare deltog tillsammans med representanter från kommunen och Peab Bostad. – Äntligen! Den här dagen har vi sett fram emot och att vi kan flytta in om ett år, sa köparna Malin och Reshan Alkoyun.

Kanonshusholmen är ett bostadsprojekt med stolt historik. I hjärtat av centrala Eskilstuna och på en holme i Eskilstunaån, byggs 20 karaktärsfulla lägenheter. Peab har tagit vara på fastighetens ursprung och kompletterat med alla moderna attribut som efterfrågas av medvetna köpare. Inte minst vindsvåningarna är speciella med takfönster, takkupor och med synliga takbjälkar bevarade från sekelskiftet.

Intresset för detta bostadsprojekt har varit stort sedan det presenterades med över 1 500 intresseanmälningar. När drygt hälften av de 20 lägenheterna var sålda var det även dags att trycka på startknappen.

– Precis som för våra köpare känns det skönt att projektet nu startar på allvar. Det är för Eskilstuna ett unikt bostadsprojekt och i en prisnivå som är lite högre än vanligt. Men jag är övertygad om att vi kommer slutföra projektet på ett bra sätt, konstaterade Jonny Lundqvist, distriktschef för Peab Bostad.

Arkitekten Fredrik Ulander från Sweco Architects var också med under ceremonin för Kanonshusholmen. Han erkände att det har varit ett projekt som det var och är mycket lätt att förälska sig i.

– Vi har prioriterat att förädla, bevara och lyfta husets unika karaktär. Alla tillägg har gjorts med respekt för husen och dess kulturhistoriska värde, intygade Fredrik Ulander.

Det speciella med de 20 lägenheterna är att ingen är den andra lik. Även en mindre lägenhet har en väl tilltagen takrymd och en helt annan typ av lägenhet löper över hela tre våningar. Gemensamt för samtliga lägenheter är generösa takhöjder men därutöver är de alla individuellt utformade.

 

Bildtext: I mitten köparna Malin och Reshan Alkoyun tillsammans med Therese Åbonde, kundansvarig på Peab Bostad och Jonny Lundqvist, distriktschef för Peab Bostad.
Foto: Kim Norman.

 

För ytterligare information, kontakta:

Jonny Lundqvist, distriktschef Peab Bostad,

0733–37 52 91, jonny.lundqvist@peab.se

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.