Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer

Att skapaHållbara och levande miljöer

Vi bygger inte bara bostäder – vi bygger hållbara samhällen

För oss på Peab handlar det inte bara om att utveckla, bygga och sälja bostäder. Vi vill också skapa attraktiva stadsmiljöer, miljöer som det känns bra att bo i. Och då behöver det inte bara finnas bostäder där utan också olika former av service. För det är först då som det blir levande och hållbara miljöer där du och dina grannar kan trivas genom livets alla skeden.

– Vi vill utveckla och bygga bostäder för alla behov och förutsättningar och som många har råd att efterfråga, säger Sima Zangiabadi, affärsutvecklingschef på Peab Bostad. Eftersom Peab är en så stor och heltäckande aktör på byggmarknaden har vi förmågan att både utveckla och bygga allt som behövs i en levande stadsmiljö. 

Lika mycket som vi utvecklar bostäder för många olika människors behov, utvecklar vi staden och hela samhällen. I det arbetet lämnar vi inget åt slumpen.

Sima Zangiabadi, affärsutvecklingschef Peab Bostad

Peabs styrka är att vi kan hela processen, från markförvärv och utveckling till produktion och förvaltning. Vi har en stark lokal förankring och med vår långa erfarenhet av bostadsutveckling vet vi också mycket om hur och var människor vill leva och bo. Men vi kan bli bättre, i synnerhet nu när inflyttningen till städerna går så snabbt:

– Vi är bostadsutvecklare, men vårt ansvar sträcker sig mycket längre än så, förklarar Sima. Lika mycket som vi utvecklar bostäder för många olika människors behov, utveck­lar vi staden och hela samhällen. I det arbetet lämnar vi inget åt slumpen. Vi jobbar me­todiskt, strategiskt och visionärt, lär av historien samtidigt som vi har framtidens behov i åtanke. En samhällsbyggare måste kunna möta marknadens förändringar och människors framtida behov. Därför ställer vi på Peab oss frågan idag vilket samhälle, stad och boendemiljö vi vill ha i morgon.

Peab Bostad jobbar mycket med bostadsrätter och bostadsrätten i sig är en unik företeelse som inte finns i andra länder. En del i vårt ansvar som samhällsbyggare är att våra kunder ska känna sig trygga med hur det fungerar både att köpa och bo i en bostadsrätt. Därför har vi startat en bostadsrättsskola.

– Fokus ligger på nybyggda bostadsrätter, men kursinnehållet ger inte bara kunskap om nyproduktion utan också om andrahandsmarknaden. Det handlar till exempel om skillnaden mellan hyresrätt, bostadsrätt och äganderätt, förklarar Sima Zangiabadi.

Förutom att du får lära dig vilka rättigheter och skyldigheter du har som medlem i en bostadsrättsförening, pratar vi boendeekonomi. Du kan gå vår bostadsrättsskola även om du inte köpt någon lägenhet genom oss på Peab Bostad. Den är omkring två timmar lång och finns på flera språk, bland annat arabiska och engelska.

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 16 000 anställda och en omsättning på 58 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.