Holmängs HageBrf Ängen

Längtar till Holmängs Hage: "Spännande med något helt nytt"

Fler och fler ser fram emot en framtid i Vänersborgs nya stadsdel Holmängs Hage. I höstas slog Pernilla och Mikael Ewenborg till på en trea i Brf Ängen, husen som ligger närmast skogen. – När jag såg läget tänkte jag direkt att perfekt, här vill jag bo, säger Pernilla.

Där Pernilla Ewenborg bodde i Frändefors fanns "inte ens en lyktstolpe, bara vilda djur". I centrala Vänersborg, där hon och mannen Mikael bor nu, är det lite för mycket trafik utanför sovrumsfönstret. Så kanske skulle en mix av lantligt och centralt passa Ewenborgs som handen i handsken? Hösten 2021 flyttar paret in i en av de omtalade bostäderna i Vänersborgs nya stadsdel Holmängs Hage.
– Vi ser fram emot det tysta med skogen och naturen precis intill, samtidigt som vi kommer ha nära till jobb och affärer. Och så blir det nytt och fräscht. Vi slipper renovera, det är bara att flytta in, säger Pernilla Ewenborg förväntansfullt.

Det blir nytt och fräscht. Vi slipper renovera, det är bara att flytta in,

Pernilla Ewenborg

Nära till bad i Vänern

Ett tag funderade de på att flytta till hus, men med två utflyttade barn så kändes lägenheten i Brf Ängen, mer lagom.
– Det är en trea på markplan, så det blir lite mer radhuskänsla. Vi har precis fått barnbarn så det är toppen att det är lättillgängligt, med en fin lekplats utanför dörren och nära till bad, berättar Pernilla.

Just Brf Ängen, som består av två radhuslängor och sex flerfamiljshus, byggs längst in på Lantgårdsvägen, närmast lövskogen. Det lummiga och avskilda var det som lockade paret Ewenborg lite extra.
– Tidigare har vi promenerat mycket i området och här finns massor av promenadstigar, precis vid Vänern. Och så ska det bli skönt att bara öppna altandörren, ha växter och odla lite, säger Pernilla Ewenborg.

Kostnadsfria tillval

När paret besökte Peabs informationsträff i oktober fick de bland annat med sig en katalog om de inredningsval man kan göra före inflytt. I detta projekt har man lagt stor omsorg på fina och hållbara material som standard, sedan finns möjligheten till flera tillval, både kostnadsfria och mot en extra kostnad. Bostäderna i Brf Ängen får en ljus och lättmöblerad bas med stora möjligheter att påverka inredningen.
– Alltihop var väldigt snyggt, även det kostnadsfria. Sedan kan det vara skönt med en självrengörande ugn så det kommer vi välja. Det är bra märken och kvalité i allt så det känns tryggt, berättar Pernilla.

 

"Tiden får gärna gå fortare"

Även om det är nästan två år kvar till det att flyttlasset går så ser Pernilla Ewenborg många fördelar med att det handlar om nyproduktion.
– Vi behöver inte hålla på att leta utan vi vet att vi ska flytta, det känns skönt. Fast samtidigt får tiden gärna gå lite fortare nu när man väl bestämt sig. Det ska hur som helst bli jättespännande att få vara med om att starta upp ett helt nytt litet samhälle.

Foto: Maria Lindeskär, Divinephoto

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm