Om projektet

Bo med vättern som granne

Vi ser över vårt säljmaterial och uppdaterad information kommer. Anmäl ditt intresse så håller vi kontakt!

I Hästholmen bor du med närhet till flera stora orter, god närservice och ett stort kulturarv inpå knuten. Här skapar vi attraktiva hem med ett helt unikt läge och utvecklar samtidigt Hästholmens hamnområde och den stora potential som finns där. Vi planerar för 38 lägenheter från 1-4 rok om 35-133 kvm i silon och magasinet.

Arkitektens ord
Hästholmens röda silo har sedan länge fungerat som ett landmärke för samhället. Genom att återskapa formen och färgen i en ny byggnad, nu fylld av bostäder och liv, kommer Hästholmen att avteckna sig tydligt på långt håll. Tanken är att ersätta de byggnader som idag ligger på platsen med nya som återskapar hamnområdets speciella siluett.

Den unika placeringen i gränsläget mellan land och vatten innebär att alla lägenheter kan ges fantastiska utsiktslägen. Förutsättningarna skapar också karaktärsfulla bostäder. Silons sextonsidiga form ger lägenheter som sveper längs med fasaden med vyer åt många håll medan Magasinet skapar från terrasser och små frukostbalkonger östliga utblickar mot den livliga hamnsidan och åt väster har man den stillsammare sidan med vattnet nära intill.
Carl-Johan Omert, Arkitekt Tengbom

Läget

Hästholmen ligger vid Vätterns strand söder om det mytomspunna Omberg. I öster finner du ett bördigt slättland och i väster Vätterns djupa vatten. Magiska solnedgångar målar himlen orange och rosa samt vattnet i gnistrande turkos. Mörka nätter lyser månen och stjärnorna starkt. Holaveden i söder är början av de skogar som fortsätter ner i Småland. Omberg med dess härliga naturområden och golfbana når du på bara några minuter. Till Ödeshög, med all tänkbar service, är det ca 7 km och dit tar man sig på ca 10 min med bil. Från Östgötaporten nås både Linköping och och Jönköping på ca 40 min.

Alla bilder

Anmäl intresse

Kontakt

Andra intressanta projekt