Om projektet

Nya bostäder i Havsbaden

Parallelltrapetsen i Havsbaden - ett unikt bostadsområde i Ängelholm. I skogspartiet mellan den gemytliga småstaden och i direkt anslutning till det attraktiva Havsbadsområdet pågår förberedelserna för ett boende med naturliga förtecken. Första etappen tomter är bokad och vi släpper nu deletapp II av fribyggartomter till försäljning.

Fribyggartomt innebär att du köper tomten och blir lagfaren ägare. Det är sedan upp till dig hur du går vidare. Har du kunskapen kan du hålla i entreprenaden och processen på egen hand eller väljer du ut ett hus hos ett företag som säljer styckehus och som kan ge dig en all-inclusive lösning.

Nedan svar på vanliga frågor:
Varför heter området Parallelltrapetsen?
Projektet har fått sitt namn på grund av tomtens form.

Dränering i området?
En omfattande markentreprenad kommer att utföras i området, där bl a dränering, gator och övrig infrastruktur kommer att byggas ut.

Byggrätt?
Byggrätten framgår av Ängelholms kommuns detaljplan 1053. Det finns ingen regel om hur stor procentuell andel av tomten som får bebyggas i detaljplanen.

Lagfart?
Ansökan om lagfart skall ske inom 3 månader från köp. Det görs till inskrivningsmyndigheten som lyder under lantmäteriet. Utan lagfart är du inte juridiskt ägare till tomten.
Du betalar 1,5 % på tomtpriset samt en expeditionsavgift på 825 kronor.

Priser och aktuella tomter för deletapp II hittar du i bifogade filer till höger!

Bostäder och priser

Nr. Status Tomtarea
Cylindern 10 Såld 641 kvm
Cylindern 4 Såld 702 kvm
Cylindern 5 Såld 720 kvm
Cylindern 9 Såld 611 kvm
Kurvan 10 Såld 747 kvm
Kurvan 3 Såld 715 kvm
Kurvan 4 Såld 716 kvm
Kurvan 5 Såld 762 kvm
Kurvan 6 Såld 761 kvm
Kurvan 7 Såld 715 kvm
Kurvan 8 Såld 715 kvm
Kurvan 9 Såld 716 kvm
Romben 7 Såld 737 kvm
Vektorn 1 Såld 664 kvm
Vektorn 2 Såld 626 kvm
Vektonr 3 Såld 632 kvm
Vektonr 4 Såld 666 kvm
Vektonr 5 Såld 676 kvm
Läs mer

Läget

Paralltrapetsen ligger i Havsbaden, på gångavstånd till den sex kilometer långa sandstranden. Vare sig det är jul eller juli utgör den en stor dragningskraft. Havsbaden har långa badtraditioner och fungerade redan på 1920-talet som Ängelholms främsta attraktion som hälsobad. Lummiga Rönneå, eller Skånes Amazonas som den också kallas, utgör gräns mellan badparadiset och småbåtshamnen i Skälderviken. Utmed promenaden hittar man inte mindre än sju restauranger där man kan stanna till och njuta av naturen, havet, båtlivet och den skånska maten. Styr man istället stegen åt andra hållet hamnar man snabbt mitt i staden med handel och service. Järnvägsstationen är närmare än så, vilket tillsammans med Ängelholms övriga förutsättningar ger utmärkta kommunikationer. Det som kommer att känneteckna livet i Parallelltrapetsen är framför allt närheten till skogen. Området kringgärdas helt av skogbälten och även inne i området finns sparade skogspartier som skiljer av bostadsgatorna. Detta gör att så gott som alla tomter kommer att gränsa direkt till naturen. Bara att öppna grinden och gå på upptäcktsfärd, se barnen leka på lekplatser i lövsalar mellan trädkronorna eller sitta på sin uteplats och njuta av naturen på andra sidan staketet.

Alla bilder

Kontakt

Inger Karlsson, Peab

Säljare

Telefon: 042-25 10 00

Andra intressanta projekt