Om projektet

Bo där city möter skärgården på Kvarnholmen

Kvarnholmen är en plats med en stark historia av industri och nyskapande. Under 1900-talet köpte KF upp området för att producera skorpor, pasta och mjöl. Här byggdes också de allra första funkishusen och Sveriges första radhusområde - en nyhet som uppmärksammades av arkitekter världen över.

Det Kvarnholmen som växer upp idag är inget undantag, och med ett nytänkande inom stadsplanering och respekt för befintliga historiska byggnader skapar vi en attraktiv och levande stadsdel med en helt egen identitet.

Den östra spetsen bjuder på lummiga strövområden, öppna gräsytor, boulebanor och lekplatser. Här kan du spatsera på strandpromenaden som sträcker sig runt hela ön. På vägen kan du alltid ta en paus på någon uteservering eller fiskeplats.

På Kvarnholmen hittar du också det mesta du kan önska av ett besök i stan, med både butiker och restauranger. I öns gamla Spisbrödsfabrik kommer en minigalleria att ta plats, så du behöver inte lämna Kvarnholmen för dina vardagsärenden. En skön mix av bostäder, arbetsplatser, närservice, restauranger, skola, kultur och rekreation.

Vill du uppleva kultur på nära håll kommer du att stortrivas på den nya eventarenan Magasin 5, som rymmer både utställningar, konserter och mässor. Är du bara hungrig kan du alltid bara besöka restaurangen som lagar mat i toppklass!

På öns södra sida finns en marina med gästhamn. Förutom sjönära aktiviteter, som seglarskola, kan du hyra en egen båtplats och få en flytande sommarstuga ett stenkast hemifrån.

På den här sidan kan du anmäla ditt intresse för våra kommande bostäder på Kvarnholmen. Vi kommer att uppdatera dig med information så snart vi har något nytt på gång.

Vill du veta mer mer om våra pågående projekt på Kvarnholmen?
Se länkarna nedan:


Klicka här för att komma till Kvarnholmsterrassen 1

Klicka här för att komma till Stockholm Lighthouse

Klicka här för att komma till Tre Kronors Backe

Läget

SNABBFAKTA OM KVARNHOLMEN " Inflyttning 2012-2022 " 2 500 bostäder " 5 000 boende " Grundskola för 700 elever " 16 förskoleavdelningar " Närcentrum med närservice som mataffär, kafé och skomakare samt hälso- och sjukvård " Restauranger och kaféer " Sjökrog i toppklass " Kultur- och eventverksamhet i Magasin 5 " Ny högbro över Svindersviken mot Nacka " Nya kajer och båtplatser " Reguljära turer med skärgårdsbåtar och sjöbuss " Marina med möjlighet till egen båtplats " Parker och lekplatser " 3,5 km till slussen " 1 km till Nacka Forum via nya bron " Strandpromenad runt Kvarnholmen och till Slussen " Aldrig mer än 200 meter till vattnet.

Alla bilder

Anmäl intresse

Dela det här på:

Andra intressanta projekt

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.