Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer

Botkyrka, RikstenRikstens friluftsstad

Kommande
Upplåtelseform:Bostadsrätt

Rikstens friluftsstad - Här får du mer av livet

I det gamla militär- och civilflygfältet Riksten söder om Stockholm växer en ny levande stadsdel med småstadskänsla fram.

Rikstens friluftsstad består idag av ca 800 bostäder, studentbostäder, matbutik, äldreboende, förskolor och skola. Runt år 2032 beräknas den nya stadsdelen stå klar och innefattar då cirka 3500 bostäder och ca 1000 arbetsplatser.

Aktivt liv
Riksten erbjuder inte bara ett bekvämt boende utan här ges också goda möjligheter till ett aktivt liv. I området ligger bland annat 18-håls golfbana och Lida friluftsgård som erbjuder motion- och skidspår, höghöjdsbana och utomhusgym. Vid Brantbrinks idrottsplats finns tennishall, fotbollsplaner och ishockeyhall. Vid Rikstens Säteri finns ett inackorderingstall för den hästintresserade. I området finns även en vitt känd och populär dansklubb, en av landets få privata biosalonger med senaste tekniken samt ett hundsportcenter med bl.a. hunddagis.

Service
Ica nära i Riksten är en populär matbutik för de boende i området. Det finns också en trevlig pizzeria, frisörsalong, skönhetssalong och tandläkarpraktik. Många småföretagare verkar och bor i området. Önskas ett större utbud finns både Ica Maxi och Lidl vid Flemingsberg station endast några kilometer bort.

Kommunikationer
Det är enkelt att ta sig till och från Rikstens friluftsstad. Med cykel tar du dig smidigt ner till Tullinge station på de dryga tre kilometer långa cykelvägarna. En busslinje trafikerar även sträckan Rikstens Friluftsstad och Tullinge station. Från Tullinge station tar du dig vidare in till city med pendeltåget på ca 20 minuter.

Förskola och skolor
Det finns gott om förskolor i området, idag finns tre förskolor och en skola som tar emot elever från förskoleklass upp till årskurs 9.


På den här sidan kan du anmäla ditt intresse för våra kommande bostäder i Rikstens friluftsstad. Vi kommer att uppdatera dig med information så snart vi har något nytt på gång.

Kontaktpersoner

Tobias HedlundPeabKontakta mig via e-post

Dokument & Länkar

Hemsida Riksten

Allt du behöver veta för att köpa bostadsrätt