Om projektet

Nya bostäder runt Åkersjö och Innovatum!

Planer för nya bostäder runt Åkersjö och Innovatum
På södra Innovatum pågår arbete med en ny detaljplan som kommer att ge möjlighet till 200-250 nya bostäder i den vackra miljön runt Åkersjö (slussområdet) samt i direkt anslutning till det spännande och innovativa området Innovatum. Bostäderna kommer att byggas i flera etapper där flertalet av bostäderna kommer att få en mycket spännande karaktär då dom delvis kommer att integreras i befintlig gestaltning på området.

Innovatumområdet.
En av de mest intressanta platserna i Trollhättan är Innovatumområdet, där vi på Peab planerar för nya bostäder. Det är ingen överdrift att säga att detta är ett område som sprudlar av kreativitet och utveckling. Här hittar du bland annat Film i Väst, Saab-museet, forskningscentrum, en evenemangsarena, konsthall och inte minst Innovatum Science Center där barn och vuxna kan utföra experiment, utforska interaktiva utställningar och testa att alstra ström i ett vågkraftverk! Men här finns också en hel del bekvämligheter som kan vara bra att ha nära till hands. Eller vad sägs om vårdcentral, träningsanläggning, frisör, bageri och restaurang?

Så här tar du dig hit med bil
Följ skyltning "Innovatum" från Europaväg 45. När du svängt av från 45:an följer du Lasarettsvägen. Kör rakt fram i första rondellen vid Statoil och rakt fram även i andra rondellen, vid slussportarna. Efter cirka 150 meter, sväng vänster mot Science Center och Turistbyrån (efter Film i Väst). Det finns gott om gratis parkeringsplatser inom Innovatumområdet.

Så tar du dig hit med buss
Lokalbuss åker från Trollhättans Resecentrum (vid tågstationen) via Drottningtorget och genom Innovatumområdet. Närmsta hållplats: Innovatum

Så tar du dig hit med tåg
Mellan Trollhättan och Göteborg tar det cirka 35 minuter med tåg och drygt en timme med buss. Tågtrafiken mellan Göteborg och Oslo/Karlstad passerar Trollhättan vilket ger bra tågförbindelser. Till Stockholm tar man sig antingen via Göteborg eller från Öxnered och Vänersborg med X2000.

Alla bilder

Anmäl intresse

Kontakt

Andra intressanta projekt