Om projektet

Lev närmre livet i Borås nya stadsdel.

Regementsstaden - Borås nya stadsdel
Äntligen! Första detaljplanen för första etappen av Regementsstaden har vunnit laga kraft och vi kan nu förverkliga planerna att bygga en ny stadsdel. Totalt planerar vi för ytterligare 2-3 etapper. Den första detaljplaneetappen omfattar dryga 300 bostäder.

Snart är den här, Borås nya stadsdel. Regementsstaden, strax bredvid Pickesjön, alldeles i närheten av centrum. Förställ dig livet här, skratten, pulsen, livskvaliteten. Regementsstaden kommer att växa fram i harmoni med den historiska miljön och det kulturarv du finner här. De olika etapperna kommer att bestå av blandad bebyggelse, allt från punkthus och flerbostadshus till lägre kvarter med lägenheter, radhus och gårdshem. Ägandeformerna kommer att variera. Visionen är att det ska finnas livsmedels- och servicebutiker, barnomsorg, skolor, kommunal service, restauranger, caféer, frisörer och mycket annat. Mellan de olika byggnaderna kommer det skapas plats för avgränsande gaturum, torg och skyddade gårdar. Här ska det vara enkelt att röra sig och att mötas.

Varför välja bort något om du inte behöver? Här får du både och.
Regementsstaden liknar inget annat. Mest för att du inte behöver välja bort något. Nära både centrum och natur. Shopping och fiske. Krogliv och picknickkorg. Kollektivtrafik och joggingspår. Det är nytänkande. Det är välkomnande. Det är både och. Regementsstaden blir ett område som kommer att sjuda av liv och rörelse, där historia möter framtid. Här kan du njuta av allt från det högkvalitativa boendet till den unika miljön. En plats där du har nära till allt, vilket förstärker livskvaliteten. Det här blir på många sätt ett unikt boende. Naturen finns runt hörnet, med sjö, fiskemöjligheter, motionsspår och ridhus. Redan idag ligger Kunskapsskolans grundskola på Kaserngården och på bara några kilometers avstånd hittar du också flera gymnasieskolor och inte minst Borås Högskola med ca 15 000 utbildningsplatser. Till stadens centrum har du knappt 1,5 kilometer med hela utbudet av kultur, shopping, underhållning, restauranger och caféer. Och om du någon gång vill uppleva något annat är R40 mot Landvetter Airport och Göteborg inte långt bort.

Utbyggnaden av Regementsstaden fortsätter
Snart är det dags att starta försäljningen av våra nya hem i Brf Majoren och Brf Korpralen. Här skapar vi nya bostadshus som kommer att smälta väl in i den historiska miljön runt det nya torget. Brf Majoren kommer att innehålla 57 luftiga och välplanerade lägenheter om 1,5 - 6 rok och Brf Korpralen blir en ombyggnation av en av de äldre byggnaderna och kommer att innehålla fem radhus om 111 -134 kvm med uteplats. Oavsett vilken storlek du är intresserad av kan du räkna med genomtänkta lösningar och stora möblerbara balkonger eller uteplatser. Arkitekterna bakom de nya bostäderna har haft stort fokus på att skapa moderna och väldisponerade hem där varje kvadratmeter utnyttjas maximalt. Detta har resulterat i ljusa bostäder, där de allra flesta är så kallade genomgångslägenheter och därmed får ljusinsläpp från minst två håll. I Brf Majorens takvåningar finns spektakulära och kubiksmarta lägenheter om hela 150 kvm med generös takhöjd. Självklart har vi även planerat för din bil, i anslutning till husen byggs parkeringsdäck där föreningarnas garageplatser kommer att vara belägna. I källaren planeras för föreningens gym.

Känslan av nytt
Det är en lyxig känsla att flytta in i en nybyggd lägenhet. Allt är orört, alla bekvämligheter finns på plats och du har möjlighet att sätta din personliga prägel på bostaden. I vårt inredningsprogram kommer det att finnas olika köksluckor, bänkskivor, kakel och andra material att välja bland. Allt för att du ska känna dig som hemma direkt vid inflyttning. Kök och badrumsinredning kommer från Vedum och naturligtvis finns tvättmaskin och torktumlare samt andra vitvaror redan på plats när du flyttar in. De nybyggda husen byggs med hög hållbarhetsprofil enligt riktmärken för Svanenmärkning.

Välj pris - Ingen budgivning!
De som väljer att köpa en bostadsrätt i Regementsstaden kommer att ha möjlighet att välja mellan olika prisnivåer. Betala mer i insats och få en lägre månadsavgift eller betala en lägre insats och få en högre månadsavgift. Bostäderna säljs även till fast pris, som alltid när Peab bygger. Du slipper alltså budgivning.

Regementsstaden är under utveckling och säljpremiär för Brf Majoren och Brf Korpralen planeras till början av 2018. Varmt välkommen att lämna in din intresseanmälan redan idag så kommer vi att kontakta dig i god tid innan bostädernas säljpremiär!

Aktuellt

19 juli 2016

Planarbete pågår!

Nu pågår detaljplanearbetet för Regementsstaden och vi väntar på att planen ska vinna laga kraft. Du som är intresserad utav att följa detaljplaneprocessen hittar mer information om detta på Borås kommuns hemsida. Lämna gärna in din intresseanmälan redan idag så kommer vi att informera dig i god tid innan områdets säljpremiär.

Alla bilder

Anmäl intresse

Kontakt

Victoria Johansson, Peab

Projektledare

Telefon: 0725-33 44 26

Andra intressanta projekt