Om projektet

Lev närmre livet i Borås nya stadsdel.

På en höjd med utsikt över staden ligger före detta Regementet I15. I denna vackra historiska miljö planeras för en helt ny stadsdel som totalt kommer att inrymma över 1000 bostäder på lång sikt. Närheten till Borås stadskärna, till vacker natur och ett område med stark historisk koppling gör Regementsstaden till en attraktiv stadsdel och boendemiljö. I området kommer det att finnas något för alla. Bostäder i varierande storlekar med olika upplåtelseformer, arbetsplatser, handel, butiker, restaurang, kommunal service, förskola och närhet till naturen. Regementsstaden blir en stadsdel med småstadskaraktär, där det är enkelt att leva.

Variation och mångfald
Området kommer att bli en väl integrerad del av Borås. Här kan man leva ett både bekvämt och aktivt liv, eftersom det är nära till det mesta. Den naturliga punkten är de karaktärsfulla byggnaderna runt kaserngården. Kompletterande bebyggelse skapar småstadskänsla med tydligt avgränsade gaturum, torg och skyddade gårdar. I Regementsstaden planeras det för bostadsrätter, hyresrätter och radhus i en mängd olika storlekar.

Natur och servicenära med bra kommunikationer
Med Regementsstadens goda kommunikationsläge går du enkelt till Borås centrum. Du kan också ta cykeln på bilfria cykelvägar eller buss som trafikerar området. Passar varken cykeln eller bussen är du snabbt framme med bilen. Både Göteborg och Jönköping ligger på pendlingsavstånd och till Landvetter flygplats tar du dig enkelt på mindre än en halvtimma.

Redan idag ligger Kunskapsskolans grundskola på Kaserngården. Förskola i Regementsstaden är under planeringsstadiet, vilket gör området perfekt för barnfamiljen. På bara några kilometers avstånd hittar du också flera gymnasieskolor och inte minst Borås Högskola med ca. 15 000 utbildningsplatser.

I Regementsstadens direkta omgivning finns även ett stort utbud av fritidsaktiviteter. Både Pickesjön, med promenadstråk, elljusspår, bad- och grillplatser och Viskan ligger på promenadavstånd. Till populära Borås riklubb tar du dig på bara ett par minuter.

Området är under planering och säljpremiär planeras till början av 2018. Varmt väkommen att lämna in din intresseanmälan redan idag så kommer vi att kontakta dig i god tid innan bostädernas säljpremiär!

Aktuellt

19 juli 2016

Planarbete pågår!

Nu pågår detaljplanearbetet för Regementsstaden och vi väntar på att planen ska vinna laga kraft. Du som är intresserad utav att följa detaljplaneprocessen hittar mer information om detta på Borås kommuns hemsida. Lämna gärna in din intresseanmälan redan idag så kommer vi att informera dig i god tid innan områdets säljpremiär.

Alla bilder

Anmäl intresse

Kontakt

Andra intressanta projekt