Om projektet

Ett kontrastrikt Mölndal

Upptäck ett kontrastrikt Mölndal
Mölndals nya stadsdel, Forsåker, är en energigivande kraftkälla som bidrar med växtkraft och inspiration till hela regionen. Här möts bostäder, butiker, restauranger och kontor i en kontrastrik miljö som sjuder av liv.

Forsåker
Här skapar vi nu en helt ny stadsdel som kompletterar och utökar Mölndals centrum. Forsåker är ett av de största stadsutvecklingsprojekten i regionen, här ska Peab med andra aktörer utveckla cirka 3000 bostäder och byggnader för kommersiell verksamhet. Det strategiska läget intill E6 och närheten till knutpunkten Mölndals Bro gör det enkelt att ta sig till och från Forsåker, både med bil och kollektivtrafik.

Industrihistoria möter modern arkitektur
Forsåker kallas det område som sedan 1600-talet varit hemvist åt pappersbruket i Mölndal. Mellan år 1653 och 2005 bedrevs här papperstillverkning, som har sysselsatt många Mölndalsbor och varit en viktig del i stadens brukshistoria och utveckling. I det nya området, som sträcker sig från Colorit-hallen vid Mölndals Bro till Kvarnbyn, skapas nu en helt ny stadsdel som kompletterar och utökar Mölndals Centrum. Det gamla området med sina fina gamla bruksmiljöer kommer att förvandlas till en levande blandstad där industrihistoria möter framåtanda. Många av byggnaderna i området kommer att rivas för att göra plats för nya. Men flera av de mest karaktäristiska industribyggnaderna kommer att rustas upp för att påminna om historien och samtidigt skapa ett spännande möte mellan dåtid och framtid.

Idag är området under planering. Varmt välkommen att lämna in din intresseanmälan så kommer vi att kontakta dig i god tid innan lägenheternas säljpremiär!

Utforska ditt nya hem

Aktuellt

Forsåkers vepa

Nu kan bilisterna på E6 också upptäcka en annan sida av Mölndal. Forsåkers vepa hör till en av de största som satts upp i Västsverige och kommer med sin belysning skapa intresse för den nya stadsdelen dygnet runt.

Alla bilder

Anmäl intresse

Kontakt

Kristina Thorén, Peab

Marknadskoordinator

Telefon: 031-700 84 62

Dela det här på:

Andra intressanta projekt

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.