Känn dig trygg med PeabPeabs trygghetslöfte

Vi har i över 60 år byggt, utvecklat och format bostäder i hela Sverige och har med den erfarenheten etablerat oss som en av de största bostadsutvecklarna i landet. Vi bygger inte bara bostäder, utan vi bygger hem där du ska bo och leva länge. Därför är det så viktigt för oss att du känner dig trygg med att hitta hem tillsammans med oss. Ett helt nytt hem där du är den första att spika upp en tavla på väggen, den första som bakar kanelbullar i ugnen och den första som sätter nysnittade blommor i vasen på vardagsrumsbordet.

För oss spelar det ingen roll om det är ditt första köp av en nyproducerad bostad eller om det är bostad nummer 3 i din resa att hitta den perfekta bostaden för dig. Din trygghet och upplevelse av ditt köp är alltid viktig för oss. Därför har vi samlat ihop ett kostnadsfritt trygghetspaket för dig, som innehåller alla viktiga garantier, fördelar och nyttig information som får dig att känna dig trygg att välja Peab.

Nedan kan du se vad som ingår i vårt trygghetslöfte:

Du får en personlig kontakt på Peab

För Peab är det personliga bemötandet en stor del av hur vi arbetar för att säkerställa att du får bästa tänkbara service när det kommer till ditt nya Peab-hem. För att säkerställa detta får du en personlig kontakt på Peab som är med dig under hela resan och blir den person du kan vända dig till med eventuella frågor eller funderingar. Du kommer att guidas, stöttas och få information från en och samma kontakt på Peab, vilket skapar en trygghet, förståelse och en personlig kontakt er emellan.

Slutbesiktning och tvåårsbesiktning

För Peab är kvalitet en självklarhet och med över 60 års erfarenhet är vi stolta över det hantverk vi levererar i våra bostadsprojekt. För att garantera att ditt nya hem uppfyller dina personliga krav och förväntningar samt branschens regler och krav, kommer en slutbesiktning att genomföras innan inflyttning. Detta görs av en oberoende besiktningsman för att garantera transparens i arbetet. Om något fel noteras kommer Peab åtgärda detta utan kostnad. En ny besiktning utföras sedan efter två år för att säkerställa att det inte dykt upp några garantifel sen du flyttade in.

Du får 5 års garanti på ditt hem

Vi på Peab värnar om känslan att komma hem och den känsla som infinner sig när man är den första som tar den första morgonkoppen på balkongen. Att komma hem är en underbar känsla och för din trygghet ger vi dig 5 års garanti på fel som kan uppstå under tiden som du gör dig hemmastadd. Vi lämnar även 2 års garanti på dina vitvaror.

Garanterar att bygget färdigställs

När du köper en bostad av bostadsrättsföreningen ger du oss det stora förtroendet att bygga ditt drömhem. Det betyder även att du har höga förväntningar på att vi ska leverera en bostad dit du sedan kommer bära in dina flyttkartonger. För att säkerställa att vi uppfyller vår del av avtalet kommer vi inför produktionsstart teckna en försäkring som garanterar att bostadsprojektet kommer färdigställas.

Garanti för osålda lägenheter i föreningen

När ett bostadsprojekt är färdigställt och det är dags att flytta in, kan det ibland finnas osålda lägenheter kvar i projektet. För att bostadsrättsföreningen inte ska gå miste om intäkter och belasta övriga boende med höga avgifter, kommer Peab att senast sex månader efter färdigställandet att köpa eventuellt osålda bostäder. Om föreningen har hyreslokaler så föreligger det en hyresgaranti där Peab garanterar hyresintäkter i enlighet med ekonomisk plan i 36 månader. Därmed tryggar vi bostadsrättsföreningens ekonomi.

Trygg Förening med ekonomisk plan

Peab tror på stabila och trygga processer när man köper bostadsrätt, och det får du via oss när du köper ett Peab-hem. Det innebär att bostadsrättsföreningens ekonomiska plan kommer att granskas av två intygsgivare som är auktoriserade av Boverket.

Trygg BRF

Tillsammans med några stora branschkollegor har vi bildat en förening med syfte att skapa trygghet för dig som köpare och som säkerställer hög kvalitet inom vår bostadsutveckling. Föreningen heter Trygg bostadsrättsmarknad i Sverige och är ett branschinitiativ och en kvalitetsstämpel som markerar att vi tar ett långsiktigt ansvar, både när det gäller kvaliteten på själva huset samt för föreningen och dess ekonomi. Att ha vetskap om denna förening kan vara tryggt för dig när du ska göra en av ditt livs största affärer.

Fast pris/ingen budgivning

Att köpa en bostad är en av de största investeringarna man gör i livet. Du investerar i ett hem som du kommer bo i under flera år framöver och du investerar i en trygg punkt. Fördelarna med att köpa en nyproducerad bostad är många, men främst att du köper din bostad till ett fast pris och undviker tidskrävande och frustrerande budgivningar.

7 dagars betänketid

Vid tecknande av förhandsavtal samt vid nytecknande av upplåtelseavtal har du 7 dagars betänketid på dig där du i lugn och ro kan gå igenom avtalet innan du signerar.

Förskottsgaranti

Föreningen har en så kallad förskottsgaranti. Det betyder att bostadsrättsinnehavaren är garanterad att få tillbaka sitt förskott om den har rätt till det, även om föreningen inte skulle kunna betala tillbaka förskottet.

Insatsgaranti

Insatsgarantin fungerar likt förskottsgaranti och är alltså något som föreningen har. Insatsgarantin ersätter bostadsrättsinnehavaren i fall den har rätt att få tillbaka sin insats och eventuella upplåtelseavgifter även om föreningen inte skulle kunna betala.

Vi gör det lättare för styrelsen

En extern proffsstyrelse lämnar över till de boende. Samtidigt utbildas den blivande styrelsen i frågor kring deras ansvar, personuppgiftshantering/GDPR samt övrig juridik, bland annat Bostadsrättslagen.

Bostadsrättsstyrelsen får hjälp att upphandla

Innan tillträdet hjälper den externa proffsstyrelsen den nya styrelsen att upphandla en ekonomisk och teknisk förvaltning.

Bostadsrättstillägg åt alla i föreningen

Vi tecknar ett bostadsrättstillägg åt alla bostadsrättsinnehavare, så det slipper du tänka på själv. Vi tecknar bostadsrättstillägget i föreningens fastighetsförsäkring, då är allt samlat hos ett försäkringbolag vilket underlättar vid eventuell skada. Det blir också billigare för dig och samtidigt är det en trygghet att veta att alla grannarna också är försäkrade – så att inget orsakat av en granne kan drabba dig.

Snickarhjälp när du flyttar in

Ska du sätta upp hyllor, skruva in tavelkrokar eller fixa något annat i ditt nya hem? När du köper bostad av oss bjuder vi på två timmars hjälp av våra proffsiga snickare.