Att köpa fritidsboende i fjällen

Vi har träffat Susan som har köpt en nyproducerad fritidsbostad i projektet Timmerbyn Village som ligger i Lindvallen, Sälen. Till vardags bor och lever Susan och familj i Norrköping. Timmerbyn Village är ett projekt i samarbete mellan Peab och SkiStar i den södra delen av Sälenfjällen, direkt i anslutning till nedfarten vid Söderåsen Express. Vi bad Susan att berätta lite om varför hon och hennes familj bestämde sig för att köpa en bostad i Lindvallen, vad de tyckt hittills av bostadsresan och om hon kan ge något råd till andra som är nyfikna på ett fritidsboende i fjällen.

Susanne berättar att familjen ville göra något annat, något nytt. Hela familjen tycker att det är väldigt roligt att åka skidor, även om det kanske inte varit lika ofta på sista tiden så tycker alla att det är väldigt kul. Det är den främsta anledningen till ett bostadsköp i fjällen.

- Personligen älskar jag fjällvärlden och vi ville ha ett tillhåll där uppe.

Susanne fortsätter att prata varmt om fjällen och hon berättar att Sälen och Lindvallen erbjuder många aktiviteter, inte bara skidåkning. Vill man inte åka skidor på vintern så finns det annat att göra också, det finns något för alla här, säger Susanne. Även familjens kompisar som inte vill åka upp och ner i backarna hela dagarna kommer att trivas, och sommartid finns det flera andra utomhusaktiviteter här.

Susan berättar vidare att det finns en till anledning till bostadsköpet. Familjen ser det som en bra investering med tanke på uthyrningsmöjligheterna som finns i Lindvallen i samarbete med Skistar.

- Det känns också väldigt tryggt att Peab och SkiStar samarbetar. Två stora och trygga aktörer.

Varför valde ni just Timmerbyn Village?

Tidigare när Susan och familjen har åkt till Sälen har dom hyrt boende i ”gamla” Timmerbyn. De äldre timmerhusen som ligger i samma område. Det är ett väldigt bra läge, Ski in & Ski out, men den nya bostaden har ett ännu bättre läge direkt i backen, säger Susanne.

- Det kan inte bli mer Ski in & Ski out än i detta boende. Bara ut på skidorna och ner i liften! I det här fallet spelar det inte ens roll om det är snö på området, för backen är ju precis utanför dörren. Ett av de bästa lägena!

I just Timmerbyn har familjen varit i många år tidigare och de blev därför väldigt glada när projekt Timmerbyn village släpptes till försäljning. Familjens barn, en son och en dotter, åker i vuxen ålder en del till fjällen själva och de kommer nu kunna använda det nya boendet tillsammans med sina vänner.

Att det även finns en uthyrningsmöjlighet genom SkiStar ser Susan och familjen som något positivt. Man kan använda sina ägarveckor när det passar bäst för familjen och hyra ut boendet resterande veckor, berättar Susanne.

Hur gick tankarna när ni valde lägenhet och vilka fördelar ser ni med den?

- Planlösningen är klockren, man kommer upp en bit och får utsikt mot backen. Storstugan är toppen, det får plats med två stora soffor och matplats. Allt i ett!

Susan berättar också att alla sovrummen har bra förvaring. Det familjen ville titta lite extra på var hur stor hallen är så de får plats för en större möbel som sväljer alla kläder och pjäxor. Att husen är vridna så ALLA har utsikt mot backen är också väldigt trevligt.

Planlösningen är klockren, man kommer upp en bit och får utsikt mot backen.

Susan

Vad har fungerat extra bra under resan så långt?

Mäklaren på Svensk Fastighetsförmedling har spelat stor roll i familjens köp berättar Susan, och det har fungerat jättebra.

- Jag har fått en jättebra kontakt med mäklaren Alexandra, som är helt otrolig. Hon gör mycket mer än vad hon behöver göra, och tipsade oss faktiskt om dessa bostäder.

Susanne säger också att det har känts tryggt hela bostadsresan hittills. De känner ingen oro för byggnationen, att något ska bli stående och inte bli klart.

- Jag är nöjd i helhet med processen, och speciellt med den trygghet som känns med Peab och SkiStar som aktörer.

Vad skulle du säga till någon som har tankar att köpa en bostad i etapp 2 av Timmerbyn Village, som nu är till salu?

 - Ja vad ska jag säga, jag har redan sagt till några att inte tveka! De håller på och tittar för fullt och jag har tipsat om just Timmerbyn Village.

Säger Susan med ett skratt. Dessutom råder Susan att man ska satsa på den lite större lägenheten om 92 kvm med fyra sovrum, där man får plats med två familjer. Timmerbyn Village etapp 2 är ett bra område att satsa på, även här Ski in & ski out. Man behöver som sagt inte oroa sig för om snön inte finns i området utanför huset, backen ligger precis utanför.

 

Vad ser ni fram emot med ert nya fritidsboende?

- Om allt går väl ska vi fira vårt första nyår där 2023/24!

Fotograf: Andreas Timfält 

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm