Brf Hjalmar, TågaborgPrisade bostäder i Helsingborg

Drömmen om det perfekta boendet gick i uppfyllelse

När pensionen närmade sig tyckte Birgitta och Håkan Sagerström att de ville bo i ett område med lite mer puls än i villaområdet utanför Landskrona, där de bott sedan många år. När dottern och hennes man valde att flytta hem från USA och gärna ville ta över barndomshemmet satte de sina planer i verket.

På olika vägar fick de tips om Brf Hjalmar på Tågaborg i Helsingborg.
– Det föll sig naturligt att välja Helsingborg eftersom vi redan var familjära med staden, berättar Håkan.
Han är mycket nöjd med den nya lägenheten som han tycker är som högsta vinsten i ett lotteri:
– Vi var i San Francisco hos vår dotter när Peab hörde av sig och sa att vi fått lägenheten som stod först på vår önskelista. Vi trodde inte det var sant!

Tajmingen med dotterns flytt blev inte helt perfekt, men det löste Birgitta och Håkan genom att skaffa en lägenhet ett stenkast från sin nya drömlägenhet. Där kunde de stå och se det nya hemmet växa fram.

– Det är nära till allt, vi har tio minuter till havet, tio till grönområden och tio till stan. Vi är lyriska och har ingenting att klaga på.

Håkan Sagerström, nyinflyttad i Brf Hjalmar

Ola Magnusson var projektchef för Brf Hjalmar och berättar:
– Under hela byggtiden hade vi regelbundna visningar för de som skulle flytta in i huset. Alla som jobbade i projektet var också involverade och kämpade tillsammans för att det skulle bli riktigt bra. Det gällde även våra underleverantörer.

Att alla utgick från vad som var betydelsefullt för kunderna i den viktiga bostadsaffären tror Ola är nyckeln till att projektet som helhet belönades med en bronsplats i en stor rikstäckande tävling om bästa bostadsprojekt. Brf Hjalmar fick som ett av de bästa bostadsprojekten 2018 ett NKI (NöjdKundIndex) på 89, inte långt efter projekten före som hade 90 respektive 91.

– Vi utgick från erfarenheter från våra tidigare bostadsprojekt när vi tog fram möjliga tillval. Och inte minst viktigt: vi gav raka besked och höll vad vi lovade, säger Ola.
Och paret Sagerström bekräftar:
– När vi flyttade in var det till och med bättre än vi kunnat hoppas. Vi har en stor terrass och en balkong. De ligger i olika väderstreck så vi kan sitta i solen från morgon till kväll på sommaren.

De tycker att de fått en så härlig kontakt med alla på Peab och Håkan avslutar:
– Det är nära till allt, vi har tio minuter till havet, tio till grönområden och tio till stan. Vi är lyriska och har ingenting att klaga på.

FAKTA:
Brf Hjalmar på Tågaborg ligger i centrala Helsingborg. Totalt omfattar bostadsrättsföreningen 42 lägenheter i tre hus. Lägenheterna har 2-4 rum och kök och är mellan 49 och 102 kvadratmeter stora. Första inflyttningen skedde under första kvartalet 2018.

 

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 59 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm