Vena ÄngarMYSIG KVARTERSKÄNSLA I FRIDFULLA YTTERBY

Lantligt bostadskvarter med utmärkt pendlingsläge

I Ytterbys lugna omgivningar mellan skogsdungar och gröna fält växer ett nytt bostadsområde fram – Vena Ängar. Camilla Jarnedal och hennes sambo Carl Karlsson flyttade in början av juni. Nu pågår försäljningen av andra etappen av Vena Ängar med inflyttning hösten 2021.

Brf Vena Ängar 2 består av 32 bostadsrätter i storleken två till fyra rum och kök, 55–87 kvadratmeter med fyra till sex bostadsrätter i varje hus.
– Det kommer att byggas norr om första etappen och bli ett gemytligt bostadsområde som ska smälta in i naturen, berättar Sandra Nordenstam, projektledare.

Vi trivs verkligen och har inte ångrat vårt beslut. Vi har till och med rekommenderat våra vänner att flytta hit.

Camilla Jarnedal

Mysig hemkänsla

Camilla och Carl hade tröttnat på alla budgivningar och bestämde sig för att köpa, en helt nybyggd lägenhet, till fast pris.
– Vi trivs verkligen och har inte ångrat vårt beslut, säger Camilla. Vi har till och med rekommenderat våra vänner att flytta hit. Tidigt i byggprocessen kunde vi välja vilken lägenhet vi ville ha och påverka inredningen. Vi köpte en trea på andra våningen med en stor balkong med kvällssol och ingen insyn. Där har vi tillbringat mycket tid i sommar och balkongen känns nästan som ett extra rum. Lägenheten har öppen planlösning, stora fönster och ett härligt ljusinsläpp. På framsidan har vi en liten uteplats med morgonsol, säger Camilla.

Camilla Jarnedal och Carl Karlsson framför deras nya bostad i Brf Vena Ängar.

grönskande läge

Omgivningarna i Vena Ängar präglas av vacker natur, hemkär bykänsla med närhet till allt som behövs inom räckhåll. Det finns en nybyggd grundskola för F-3 med förskola i närområdet och ett rikt föreningsliv, golfbanor, träningsanläggningar och båt- och badplatser. Camilla och Carl uppskattar det lugna området med närheten till naturen. Grannarna är både barnfamiljer, yngre par och pensionärer.

Bra förbindelser

Camilla och Carl kommer ursprungligen från Lysekil och Skåne, men har de senaste åren bott i Trollhättan. Efter att ha pendlat till Ale, där Camilla arbetar som enhetschef, kändes det rätt att flytta till Kungälvs kommun. Både hon och Carl tycker att staden är lagom stor med närhet till Göteborg. Busshållplatsen ligger 150 meter från bostadsområdet med bussturer från tidig morgon till sen kväll. För den som vill cykla finns cykelbana in till Ytterby och vidare till Kungälvs centrum.

Sätt din egen prägel

Interiören skapar den hemtrevliga känslan och genom tillval går det att sätta sin egen personliga stil.
- Kvaliteten på inredningen är hög, som standardval ingick parkettgolv och helkaklat Kök och badrum är från Vedum. Vi valde att ändra färg på både köksluckor och kommod till grå. Vi valde också till golvvärme i badrummet, spotlights med dimmer och takdusch, säger Camilla.

Camilla och Carl valde ett nybyggt, bekymmersfritt boende och de stormtrivs i sin lägenhet.

Markvisning på plats

Under hösten kommer det hållas markvisningar på plats med mäklare från Fastighetsbyrån.
- För de som är intresserade, finns möjlighet att åka till området och få en känsla för Etapp ett och två blir grannar och kommer vara mycket lika varandra. De är ritade för att passa in i miljön och håller en svensk trähus- tradition, både i arkitektur och val av färger med vit träfasad och röda tegeltak.

Boendekostnad

En stor fördel med nyproduktion är att man slipper en hetsig budgivning, köparen har ett fast pris.
- Vi erbjuder två olika alternativ. En högre insats med en lägre månadskostnad eller lägre insats och med högre månadskostnad. Detta för att kunderna har olika förutsättningar och möjligheter, berättar Sandra.

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm